Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először a 25 dkg margarint felolvasztom,beleteszem a 10 ek búzadarát 6 ek cukrot, és az aroma 1/4 -ét .Az egészet félreteszem,hogy a búzadara megdagadjon.
A 6 tojást kettéválasztom ,a tojás sárgájához teszem a 6 ek cukrot,az olajat, a 2 ek kakaót a 6 ek liszttel összekavart sütőport, jól kikavarom,majd a tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan összekeverem a kikavart masszával
Kizsírozott tepsibe megsütöm( tű próba).
Ha kisült megvárom,hogy kihűljön és rákenem az előre elkészített margarinos búzadarát.
Meleg víz fölött felolvasztom a tortabevonót és ráteszem a tetejére.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hűtőbe teszem fél órára azután vizes késsel tetszés szerintire felszeletelem.
|
|
|
|
2 komment
|
6 ember kedveli
|
magdusi
2015.11.11 21:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
magdusi |
2016.01.06. 12:38 (#2) |
|
 |
Nem kel megfőzni a búzadarát,csak úgy kel beletenni az olvasztott margarinba.( megdagad) |
|
impelec |
2015.12.30. 11:18 (#1) |
|
 |
A búzadarát nem kell megfőzni?????Jó lehet, csak nem merem kipróbálni. Majd ha kapok választ. Gyuri |
| |
|
|
|
egészet félreteszem, búzadara megdagadjon, tojás sárgájához, tojásfehérjét kemény, kikavart masszával, előre elkészített, kettéválasztom, tojásfehérjét, felszeletelem, felolvasztom, felolvasztom, összekeverem, tortabevonót, tortabevonó, összekavart, félreteszem, Kizsírozott, megdagadjon, elkészített, sárgájához, szerintire, beleteszem, margarinos, búzadarát, masszával, búzadarát, kikavarom, margarint, megvárom, megsütöm, kikavart, sütőport, evőkanál liszt, tojás, evőkanál kristály cukor, étolaj, kakaópor, sütőpor, ráma margarin, búzadara, mandula aroma, tortabevonó,
|
|
|
|
|