Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gica süti recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 20 dkg babapiskóta 3 dl tej 3 evőkanál kakaó
» 2 dl natúr joghurt 2 dl hulala tejszín
» 1 db citrom héja és leve 5 evőkanál porcukor
» 1 csomag expressz zselatin fix 9 dl tej
» 2 csomag vaníliás pudingpor 8 evőkanál cukor
» 15 dkg Rama margarin 2 dl tejszín
» porcukor a tetejére tejszín és színezék
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1.A babapiskóta felét beáztatjuk a kakaóba, és egy nagy tortaforma aljára helyezzük. A 9 dl tejből, a 2 csomag pudingporból és 8 evőkanál cukorból a szokásos módon pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
2.Amíg a puding hűl, elkészítjük a citromos krémet. 2 dl joghurthoz hozzákeverjük az expressz zselatint. Habverővel kb. 2 percig verjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, valamint a kemény habbá felvert 2 dl tejszínt és 5 evőkanál porcukrot. Az elkészített krémet egyenletesen a babapiskótára kenjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.
3.Az időközben lehűlt pudingba habverővel belekeverjük a szoba hőmérsékletű Rama margarint.
4.A maradék babapiskótát szintén kakaóba áztatjuk, és a citromos krémre tesszük. Ráöntjük a vaníliás krémet, majd a 2 dl tejszínből felvert kemény habbal befedjük a tortát. Hűtőben tartjuk legalább 2 órát.
Megjegyzés / tipp:

Ha maradt tejszínünk, ételszínezékkel tetszés szerint díszíthetjük a tetejét.
0 komment 7 ember kedveli 53ilona
2013.08.19 07:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tetejére tejszín, babapiskóta felét, nagy tortaforma, szokásos módon, citromos krémet, expressz zselatint, citrom levét, kemény habbá, elkészített krémet, babapiskótára kenjük, hűtőbe tesszük, időközben lehűlt, szoba hőmérsékletű, maradék babapiskótát, citromos krémre, vaníliás krémet, ételszínezékkel, babapiskótára, hozzákeverjük, hőmérsékletű, belekeverjük, pudingporból, babapiskótát, egyenletesen, díszíthetjük, babapiskóta, babapiskóta, elkészített, elkészítjük, Habverővel, joghurthoz, hozzáadjuk, tejszínünk, tejszínből, habverővel, tortaforma, beáztatjuk, margarint, időközben, zselatint, pudingpor, helyezzük, babapiskóta evőkanál kakaó, natúr joghurt hulala tejszín, csomag expressz zselatin, Rama margarin tejszín,
Ribizlis-banános amerikai palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Kebabcsicsa .
0 komment 11 ember kedveli
Hétlapu
0 komment 2 ember kedveli
Böjtös káposzta.
1 komment 9 ember kedveli
Cukkini pörkölt hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Narancsos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 5 ember kedveli
Sarkadi pecsenye!
0 komment 21 ember kedveli
Adventi püspökkenyér
0 komment 24 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Fonott kalács
0 komment 4 ember kedveli
Tojáskrém
0 komment 1 ember kedveli
Almás pite zöld habbal
0 komment 1 ember kedveli
Mozart golyó
1 komment 7 ember kedveli
Gombás-krémsajtos töltött batyu
0 komment 8 ember kedveli
Csirkemellcsíkok zöldséges édes-savanyú mártásban
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.