Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1.A babapiskóta felét beáztatjuk a kakaóba, és egy nagy tortaforma aljára helyezzük. A 9 dl tejből, a 2 csomag pudingporból és 8 evőkanál cukorból a szokásos módon pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
2.Amíg a puding hűl, elkészítjük a citromos krémet. 2 dl joghurthoz hozzákeverjük az expressz zselatint. Habverővel kb. 2 percig verjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, valamint a kemény habbá felvert 2 dl tejszínt és 5 evőkanál porcukrot. Az elkészített krémet egyenletesen a babapiskótára kenjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.
3.Az időközben lehűlt pudingba habverővel belekeverjük a szoba hőmérsékletű Rama margarint.
4.A maradék babapiskótát szintén kakaóba áztatjuk, és a citromos krémre tesszük. Ráöntjük a vaníliás krémet, majd a 2 dl tejszínből felvert kemény habbal befedjük a tortát. Hűtőben tartjuk legalább 2 órát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha maradt tejszínünk, ételszínezékkel tetszés szerint díszíthetjük a tetejét.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.19 07:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tetejére tejszín, babapiskóta felét, nagy tortaforma, szokásos módon, citromos krémet, expressz zselatint, citrom levét, kemény habbá, elkészített krémet, babapiskótára kenjük, hűtőbe tesszük, időközben lehűlt, szoba hőmérsékletű, maradék babapiskótát, citromos krémre, vaníliás krémet, ételszínezékkel, babapiskótára, hozzákeverjük, hőmérsékletű, belekeverjük, pudingporból, babapiskótát, egyenletesen, díszíthetjük, babapiskóta, babapiskóta, elkészített, elkészítjük, Habverővel, joghurthoz, hozzáadjuk, tejszínünk, tejszínből, habverővel, tortaforma, beáztatjuk, margarint, időközben, zselatint, pudingpor, helyezzük, babapiskóta evőkanál kakaó, natúr joghurt hulala tejszín, csomag expressz zselatin, Rama margarin tejszín,
|
|
|
|
|