Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban. A lisztet tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, és kb. 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítjuk meg, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet, a vaníliás cukrot és a lisztet felfőzzük majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk, összekeverjük.
A rudacskák hozzávalóit összegyúrjuk, pici rudakká formázzuk.
A tota összeállítása: A piskótát félbevágjuk. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felét rákenjük a piskótára, majd rátesszük a rudakat, majd a rudakra rákenjük a maradék krémet, majd ráhelyezzük a piskótát. Marcipánnal burkoljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Húsvéti figurákat készítünk marcipánból, és ráhelyezzük a tortára, tetszés szerint díszítjük.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.08 18:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások sárgáját, vaníliás cukorral, nagy tálban, lisztet tálba, tojások fehérjét, sóval kemény, tojássárgájára rászórjuk, liszt felét, maradék lisztet, sütő ajtaját, tészta összeesik, megsült piskótát, sütőben hűlni, vaníliás cukrot, lisztet felfőzzük, porcukorral kihabosítjuk, kihűlt krémet, rudacskák hozzávalóit, tota összeállítása, piskótát félbevágjuk, egyik felét, rudakra rákenjük, maradék krémet, gesztenyemassza, marcipánfigurák, összedolgozzuk, tojássárgájára, összekeverjük, előmelegített, összekeverjük, összeállítása, tojásfehérjét, összegyúrjuk, kihabosítjuk, aranysárgára, Sütőpapírral, rudacskákhoz, baracklekvár, hozzávalóit, ráhelyezzük, marcipánból, sütőformába, gyerekeknek, ráhelyezzük, félbevágjuk, porcukorral, Marcipánnal, sütőpapírt, sütőporral, piskótához, tojás, púpozott evőkanál liszt, csomag vaníliás cukor, evőkanál cukor, csomag sütőpor, csipet, krémhez, kanál liszt, Rama margarin, csomag vaníliás cukor, porcukor, rudacskákhoz, gesztenyemassza, darált keksz, kanál baracklekvár, rumaroma, Dísz marcipán, marcipánfigurák,
|
|
|
|
|