Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet egy tálba rakom és hozzáadom a sót, zsírt s a cukrot.
Belemorzsolom az élesztőt is, majd annyi tejet öntök hozzá , hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjak.
Alaposan meggyúrom / 10 perc / és félre teszem kelni, ami legalább 1 óra.
Addig míg kel a tészta megcsinálom a párolt káposztát.
A káposztát apróra felvágom / én nem reszelem / kevés sót és köményt keverek hozzá és állni hagyom 1 / 2 órát.
Ezek után a káposztát kinyomkodom,
A serpenyőben kevés olajat melegítek azon fogom a cukrot egy kicsit megkaramellizálni.
A kinyomkodott káposztát rádobom , elkeverem s együtt pirítom tovább.
Pirítás közben néha meg kell kevergetni.Addig pirítom , míg szép színe nem lesz, és megpuhul./ leve ne legyen sok /.
A megkelt tésztát belisztezett deszkán fél cm- vastagra kinyújtom 10-12 cm-s kerek formával kiszaggatom .
Mindegyik lap közepére teszek egy halmot a káposztából,a lap szélét megkenem felvert tojással és ezután félbe hajtom.
A széleket villával összenyomkodom , villával megszurkálom a tetejét, hogy kijöjjön majd a felesleges gőz.
Most is kelesztem egy 1 / 2 órát.
A tetejét alaposan megkenem felvert tojással és 190 - 200 fokon 35-40 percig sütöm majd.
Ellenőrizni ezért kell.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ebből az adagból kb: 10-12 db lepény lesz.
Frissen a legjobb , de másnap is ugyanolyan finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2012.08.15 23:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tálba rakom, tészta megcsinálom, párolt káposztát, káposztát apróra, káposztát kinyomkodom, serpenyőben kevés, kicsit megkaramellizálni, kinyomkodott káposztát, megkelt tésztát, széleket villával, tetejét alaposan, összenyomkodom, Belemorzsolom, megszurkálom, belisztezett, kinyomkodott, töltelékhez, Ellenőrizni, kiszaggatom, káposztából, megcsinálom, kinyomkodom, serpenyőben, felesleges, finomliszt, ugyanolyan, kevergetni, káposztát, kinyújtom, káposztát, melegítek, káposztát, káposztát, hozzáadom, meggyúrom, elkeverem, Káposztás, finomliszt, élesztő, cukor, zsír, töltelékhez, káposzta, cukor, köménymag, kenéshez tojás,
|
|
|
|
|