Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kolbászos leves! recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 fej hagyma
» olaj
» 30 dkg parasztkolbász
» pirospaprika
» 25 dkg zöldborsó
» 25 dkg zöldbab
» 2-3 gerezd fokhagyma
» izlés szerint köménymag
» 2- 3 babérlevél
» 1-1 dl tejföl és tejszin
» 1-2 ek. liszt
» izlés szerint mustár
» citromlé
» izlés szerint tárkonylevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát megtisztítom, finomra vágom, lábasban, az olajon, kis lángon 5 perc alatt megfonnyasztom.. A kolbász bőrét lehúzom - karikákra felvágom. A hagymára dobom , közepes lángon 1-2 percig pirítom.. A pirított kolbászt a pirospaprikával meghintem , elkeverem a zöldborsót és a zöldbabot hozzáadom. 1 - 1.5 liter vizet öntök rá. A zúzott fokhagymával, a köménnyel, a paprikakrémmel és a babérral fűszerezem, megsózzuk.A levest puhára fözöm . Közben a tejfölt a tejszínnel, a liszttel, a citromlével és a mustárral simára keverem.. A levesből fél merőkanálnyit a tejfölös keverékbe teszem elkeverem , majd a fövő levesbe öntöm. 2-3 percig kis lángon főzöm , ezalatt leve besűrűsödik. Ha kell, utánaízesítek, végül a tárkonyt beleszoróm.
Megjegyzés / tipp:

Ez egy tartalmas leves, ezután csak valami könnyű étel dukál.
Mondjuk szilvás gombóc vagy túró gombóc.

Jó étvágyat kivánok hozzá!
0 komment 9 ember kedveli ibolya58
2012.01.21 15:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát megtisztítom, kolbász bőrét, hagymára dobom, pirított kolbászt, pirospaprikával meghintem, zöldbabot hozzáadom, zúzott fokhagymával, babérral fűszerezem, levest puhára, mustárral simára, tejfölös keverékbe, fövő levesbe, tárkonyt beleszoróm, tartalmas leves, pirospaprikával, paprikakrémmel, parasztkolbász, megfonnyasztom, utánaízesítek, merőkanálnyit, fokhagymával, megtisztítom, pirospaprika, tárkonylevél, citromlével, besűrűsödik, babérlevél, tejszínnel, beleszoróm, zöldborsót, fűszerezem, Kolbászos, meghintem, zöldbabot, elkeverem, karikákra, hozzáadom, zöldborsó, elkeverem, fokhagyma, hagyma, olaj, parasztkolbász, pirospaprika, zöldborsó, zöldbab, gerezd fokhagyma, izlés szerint köménymag, babérlevél, tejföl tejszin, liszt, izlés szerint mustár, citromlé, izlés szerint tárkonylevél,
Nyúlpaprikás
0 komment 12 ember kedveli
Sáfrányos-rókagombás rizottó.
0 komment 1 ember kedveli
Sajtkrém
0 komment 9 ember kedveli
Sünik
2 komment 12 ember kedveli
Ribizlis kocka...
0 komment 7 ember kedveli
Albert kekszes
0 komment 10 ember kedveli
hideg fokhagymás kovászos uborkaleves
1 komment 5 ember kedveli
Fokhagymás dagadó
0 komment 11 ember kedveli
Lebbencsleves
0 komment 3 ember kedveli
Krémes tejbegríz szelet
0 komment 4 ember kedveli
Csokoládétorta - gyorsan
3 komment 5 ember kedveli
Székely libacomb
0 komment 3 ember kedveli
Foltos mákos
2 komment 12 ember kedveli
Tiroli mártás
0 komment 1 ember kedveli
Reszelt tészta öregen / gombóta /
0 komment 1 ember kedveli
Magos fánk
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.