Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kolbászos leves! recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 fej hagyma
» olaj
» 30 dkg parasztkolbász
» pirospaprika
» 25 dkg zöldborsó
» 25 dkg zöldbab
» 2-3 gerezd fokhagyma
» izlés szerint köménymag
» 2- 3 babérlevél
» 1-1 dl tejföl és tejszin
» 1-2 ek. liszt
» izlés szerint mustár
» citromlé
» izlés szerint tárkonylevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát megtisztítom, finomra vágom, lábasban, az olajon, kis lángon 5 perc alatt megfonnyasztom.. A kolbász bőrét lehúzom - karikákra felvágom. A hagymára dobom , közepes lángon 1-2 percig pirítom.. A pirított kolbászt a pirospaprikával meghintem , elkeverem a zöldborsót és a zöldbabot hozzáadom. 1 - 1.5 liter vizet öntök rá. A zúzott fokhagymával, a köménnyel, a paprikakrémmel és a babérral fűszerezem, megsózzuk.A levest puhára fözöm . Közben a tejfölt a tejszínnel, a liszttel, a citromlével és a mustárral simára keverem.. A levesből fél merőkanálnyit a tejfölös keverékbe teszem elkeverem , majd a fövő levesbe öntöm. 2-3 percig kis lángon főzöm , ezalatt leve besűrűsödik. Ha kell, utánaízesítek, végül a tárkonyt beleszoróm.
Megjegyzés / tipp:

Ez egy tartalmas leves, ezután csak valami könnyű étel dukál.
Mondjuk szilvás gombóc vagy túró gombóc.

Jó étvágyat kivánok hozzá!
0 komment 9 ember kedveli ibolya58
2012.01.21 15:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát megtisztítom, kolbász bőrét, hagymára dobom, pirított kolbászt, pirospaprikával meghintem, zöldbabot hozzáadom, zúzott fokhagymával, babérral fűszerezem, levest puhára, mustárral simára, tejfölös keverékbe, fövő levesbe, tárkonyt beleszoróm, tartalmas leves, pirospaprikával, paprikakrémmel, parasztkolbász, megfonnyasztom, utánaízesítek, merőkanálnyit, fokhagymával, megtisztítom, pirospaprika, tárkonylevél, citromlével, besűrűsödik, babérlevél, tejszínnel, beleszoróm, zöldborsót, fűszerezem, Kolbászos, meghintem, zöldbabot, elkeverem, karikákra, hozzáadom, zöldborsó, elkeverem, fokhagyma, hagyma, olaj, parasztkolbász, pirospaprika, zöldborsó, zöldbab, gerezd fokhagyma, izlés szerint köménymag, babérlevél, tejföl tejszin, liszt, izlés szerint mustár, citromlé, izlés szerint tárkonylevél,
Szüreti töltött pulyka.
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos hal leves
1 komment 3 ember kedveli
Barackos, joghurtos túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
Ricottás fűszeres töltött cukkíni !
0 komment 7 ember kedveli
Zsebre vágott káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Juhtúrós-mángoldos galuska.
0 komment 2 ember kedveli
Bajai halászlé
1 komment 1 ember kedveli
Spagetti holland módra
0 komment 7 ember kedveli
Pikáns húsos lencseleves
1 komment 3 ember kedveli
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Almás amerikai palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Lecsós palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Mozzarellás-paradicsomos harcsafilé
0 komment 1 ember kedveli
Márton-napi libasült
0 komment 2 ember kedveli
Sajtosgaluska (Aus Bayern)
0 komment 20 ember kedveli
Tepsis rafaello
1 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.