Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szalonnát apró csíkokra vágom és az olajon zsírjára pirítom. Hozzáteszem a kockákra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges, felöntöm vízzel.
Beleteszem a magjától megtisztított paprikákat, a félbevágott paradicsomokat és a felkockázott burgonyát. Ételízesítővel, sóval, borssal ízesítem.
30 perc elteltével egy szűrőkanál segítségével kiveszem belőle a paprika és a paradicsomdarabokat. Hozzáadom a lebbencstésztát, melyet egy kicsit összetördelek. Ezután még 5 percig főzöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
3 komment
|
1 ember kedveli
|
kicsidyya
2014.08.18 16:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
katika_1972 |
2017.01.30. 17:31 (#3) |
|
 |
Ez milyen gezemice leves ?
Ez köszönöviszonyban sincs a lebbencslevessel..Jó hogy nem kell bele kapor meg babér levél
1/2 paprika + kisebb paradicsom + pár karika kolbász kb. 5 dkg.
Szalonna mellé nem kell olaj |
|
egybajai |
2015.12.11. 14:10 (#2) |
|
 |
Csak azt tudnám, hogy ez mitől lebbencsleves? Arról már nem is beszélve, hogy a közölt paprika és paradicsom mennyiségből én inkább lecsót főznék, és két tojást ráütve kitűnő reggelim lenne, a sok hülye tescós meg egyéb multi áruházbeli felvágott helyett. Micsoda őrültség: öt db tv-paprikát, 4 db paradicsomot azért beletenni egy levesbe (!!), hogy fél óra múlva kidobáljam belőle. Olaj meg szalonna?? A kis kockára vágott, nem húsos szalonnából szalonnapörcöt sütök, és kiszedem a zsírjából, és majd csak a leves befejezése előtt néhány perccel teszem a levesbe. A hagymát zsíron (!!) fonnyasztom meg, félrehúzva a tűzről beleteszem a pirospaprikát, majd mindjárt az apró kockára vágott krumplit is, elkeverem és úgy teszem vissza a tűzre, hogy kicsit együtt pároljam az egészet. Én egy-egy szál zöldséget, sárgarépát és egy egy szeletke zellert finomra vágva, is szoktam ilyenkor beletenni, és együtt dinsztelődni hagyni: nem rontja el, sőt!! Amikor már kicsit megpuhultak az összetevők, felöntöm a szükséges mennyiségű vízzel, kevés borssal fűszerezem, teszek bele egy-két darab száraz csilipaprikát is: én szeretem a tányéromba kinyomkodni. Ameddig ez készre fő, a szalonnazsíron megpirítom a kisebb darabokra tört lebbencstésztát szép pirosra, és ezzel főzöm készre azt az istenien ízletes magyar levest, hogy írtam, a vége előtt beletéve a finom szalonnapörcöt is! Ehhez a kiadós leveshez kívánok mindenkinek jó étvágyat! |
|
csucsu626 |
2014.08.27. 06:48 (#1) |
|
 |
Ismerek egy-két elkészítési módot, de ez a recept biztosan nagyon eltér a megszokottól ! Az biztos,hogy a tésztát is meg kell pirítani és nem kell bele paradicsom ! Valószínűleg ezt a variációt nem fogom kipróbálni !
|
| |
|
|
|
szalonnát apró, olajon zsírjára, kockákra vágott, magjától megtisztított, félbevágott paradicsomokat, felkockázott burgonyát, szűrőkanál segítségével, kicsit összetördelek, lebbencstésztát, lebbencstészta, paradicsomokat, Ételízesítővel, megtisztított, Lebbencsleves, összetördelek, vöröshagymát, felkockázott, segítségével, ételízesítő, vöröshagyma, félbevágott, Hozzáteszem, elteltével, paradicsom, paprikákat, szűrőkanál, Beleteszem, Hozzáadom, szalonnát, burgonyát, felöntöm, szalonna, kiveszem, magjától, szelet szalonna, vöröshagyma, burgonya közepes, evőkanál étolaj, ételízesítő, bors, lebbencstészta, paprika, paradicsom,
|
|
|
|
|