Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget aprítom.
Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát, megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek. A maradékra rárakom a gombát, megdinsztelem. A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem. A megmaradt zöldségeket felöntöm vízzel, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, s főzöm.
Amikor már majdnem puha a gomba, hozzáöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel krémesítem. Rászórom a lisztet, elkeverem, összeforralom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.15 09:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
póréhagymát karikára, többit felkockázom, snidlinget aprítom, fazékban olívaolajon, kanálnyit félreteszek, maradékra rárakom, szeletelt gombákat, megmaradt zöldségeket, tányérba levest, félretett sült, gombakrémleves, megdinsztelem, felszeletelek, csiperkegomba, összeforralom, metélőhagyma, megolvasztom, olívaolajon, felkockázom, félreteszem, Botmixerrel, leveskockát, zöldségeket, póréhagymát, félreteszek, póréhagymát, főzőtejszín, póréhagyma, megpirítom, snidlinget, snidlinget, fűszerezem, Tálaláskor, krémesítem, hozzáöntöm, Fehérboros, csiperkegomba, cm-es póréhagyma, marék metélőhagyma, fehérbor, főzőtejszín, evőkanál vaj, evőkanál olivaolaj, őrőlt fehérbors, kakukkfű, leveskocka, evőkanál liszt,
|
|
|
|
|
Csevap
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
|
|
|
|
|
Knédli
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
|
|
|
|
|