Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hozzávaló zöldségeket megtisztítjuk, uborka gyalun legyaluljuk szép vékonyra, a hagymát is.
Az öntethez valókat összekeverjük olvadásig, majd a felszelt zöldségre öntjük. 2 órát állni hagyjuk, és ezután kifőzött dunsztos üvegekbe rakjuk. Az üvegeket jól tömjük meg, levegő ne maradjon benne.
A fennmaradó levet, ha szükséges, elosztjuk az üvegeken. Ezután celofánnal lekötjük, vagy az üveg csavaros tetejével lezárjuk légmentesen az üveget. Az üvegeket a helyére tesszük, az éléskamrába, vagy lehet máris fogyasztani.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ügyeljünk, hogy az uborka friss legyen, jó közepes nagyságú, és nézzük meg nehogy a keserű darabokat is belegyaluljuk.
Más recepteket is olvastam, ahhoz volt írva víz is, 4 kg uborkához 6 dl.. Nekem elég volt a saját leve és a hozzávaló cukor, ecet, és só.
Ha kevés a lé, egy 2-3 dl vizet is adhatunk hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szaffy47
2016.08.14 16:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzávaló zöldségeket, öntethez valókat, felszelt zöldségre, fennmaradó levet, üveg csavaros, uborka friss, keserű darabokat, saját leve, hozzávaló cukor, hagymakarikákkal, nátriumbenzonát, összekeverjük, belegyaluljuk, megtisztítjuk, uborkasaláta, éléskamrába, zöldségeket, legyaluljuk, légmentesen, fogyasztani, vöröshagyma, legyalulva, kávéskanál, szeletelve, recepteket, celofánnal, kávéskanál, fennmaradó, hozzávaló, szükséges, elosztjuk, tetejével, uborkához, hozzávaló, Ügyeljünk, uborka szeletelve héjastól, vöröshagyma legyalulva, cukor, 10%-os ecet, kávéskanál nátriumbenzonát, kávéskanál borkén,
|
|
|
|
|