Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Káposztalé-leves székelyesen recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» kb.1 kg húsos(de nem zsíros)sertéscsont
» 0,5 kg darált sertéshús
» 3-4 szál sárgarépa
» 1 fej hagyma
» 2 szál petrezselyemgyökér
» 2 ek.olaj
» 1 ek.liszt
» 2-3 gerezd fokhagyma
» néhány szemesbors
» só,bors,pirospaprika ízlés szerint
» 1-1,5 l savanyúkáposztalé
» 2-3 ek rizs
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabokra vágott zöldséget és a hagymát.Addig főzzük,amíg minden megpuhul,ekkor át szűrjük, a húst leszedjük a csontokról és a sárgarépa darabokkal visszatesszük a levesbe.A darált húst sóval,borssal,pirospapriká val,zúzott fokhagymával ízesítjük,kis gombócokat formálunk és a levesbe dobjuk.Hozzáadjuk a rizst is,és készre főzzük.Világos,paprikás rántással berántjuk,és hozzáadjuk az előmelegített káposztalét,és még egyszer fel főzzük a levest.
Megjegyzés / tipp:

A sóval érdemes vigyázni,nem kell sok hozzá,mivel a káposztalé ált.elég sós.
Káposztalevet lehet kevesebbet is bele főzni,tálaláskor meg külön kínálni,így mindenki kedvére savanyíthatja a levest.
1 komment 7 ember kedveli mank87
2012.01.03 19:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
janosgomori 2012.01.04. 05:52 (#1)
Üdv!
Én ezt a levest nagyon szeretem de ahol szoktam enni ott nem tesznek bele rizst!
Címkék
darabokra vágott, húst leszedjük, sárgarépa darabokkal, darált húst, levesbe dobjuk, előmelegített káposztalét, sóval érdemes, pirospaprikával, Káposztalevet, visszatesszük, savanyíthatja, előmelegített, pirospaprika, fokhagymával, káposztalét, székelyesen, sertéscsont, kevesebbet, gombócokat, szemesbors, hozzáadunk, lehabozzuk, Káposztalé, tálaláskor, csontokról, darabokkal, Hozzáadjuk, hozzáadjuk, káposztalé, csontokat, ízesítjük, formálunk, berántjuk, húsos zsíros sertéscsont, darált sertéshús, szál sárgarépa, hagyma, szál petrezselyemgyökér, olaj, liszt, gerezd fokhagyma, néhány szemesbors, savanyúkáposztalé, rizs,
Barackos-körtés piskóta
0 komment 4 ember kedveli
hagymás pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Sütés nélküli citromos félholdak
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos rúd
1 komment 23 ember kedveli
Csokis keksz
1 komment 8 ember kedveli
zöldbabpörkölt
0 komment 6 ember kedveli
Szezámmagos kockák
0 komment 5 ember kedveli
Almás Pite
0 komment 7 ember kedveli
Bodzás-túrós pite.
0 komment 4 ember kedveli
Epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Túróval töltött zsömle.
1 komment 13 ember kedveli
Hókifli
0 komment 40 ember kedveli
Szaloncukor házilag- (fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os)
0 komment 12 ember kedveli
Márvány szelet
0 komment 18 ember kedveli
Darált húsos alagút
0 komment 8 ember kedveli
Marhanyelv mandulamártással
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.