Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Káposztalé-leves székelyesen recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» kb.1 kg húsos(de nem zsíros)sertéscsont
» 0,5 kg darált sertéshús
» 3-4 szál sárgarépa
» 1 fej hagyma
» 2 szál petrezselyemgyökér
» 2 ek.olaj
» 1 ek.liszt
» 2-3 gerezd fokhagyma
» néhány szemesbors
» só,bors,pirospaprika ízlés szerint
» 1-1,5 l savanyúkáposztalé
» 2-3 ek rizs
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabokra vágott zöldséget és a hagymát.Addig főzzük,amíg minden megpuhul,ekkor át szűrjük, a húst leszedjük a csontokról és a sárgarépa darabokkal visszatesszük a levesbe.A darált húst sóval,borssal,pirospapriká val,zúzott fokhagymával ízesítjük,kis gombócokat formálunk és a levesbe dobjuk.Hozzáadjuk a rizst is,és készre főzzük.Világos,paprikás rántással berántjuk,és hozzáadjuk az előmelegített káposztalét,és még egyszer fel főzzük a levest.
Megjegyzés / tipp:

A sóval érdemes vigyázni,nem kell sok hozzá,mivel a káposztalé ált.elég sós.
Káposztalevet lehet kevesebbet is bele főzni,tálaláskor meg külön kínálni,így mindenki kedvére savanyíthatja a levest.
1 komment 7 ember kedveli mank87
2012.01.03 19:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
janosgomori 2012.01.04. 05:52 (#1)
Üdv!
Én ezt a levest nagyon szeretem de ahol szoktam enni ott nem tesznek bele rizst!
Címkék
darabokra vágott, húst leszedjük, sárgarépa darabokkal, darált húst, levesbe dobjuk, előmelegített káposztalét, sóval érdemes, pirospaprikával, Káposztalevet, visszatesszük, savanyíthatja, előmelegített, pirospaprika, fokhagymával, káposztalét, székelyesen, sertéscsont, kevesebbet, gombócokat, szemesbors, hozzáadunk, lehabozzuk, Káposztalé, tálaláskor, csontokról, darabokkal, Hozzáadjuk, hozzáadjuk, káposztalé, csontokat, ízesítjük, formálunk, berántjuk, húsos zsíros sertéscsont, darált sertéshús, szál sárgarépa, hagyma, szál petrezselyemgyökér, olaj, liszt, gerezd fokhagyma, néhány szemesbors, savanyúkáposztalé, rizs,
ALMÁS KÓKUSZOS SÜTEMÉNY !
0 komment 10 ember kedveli
Ausztrál répás sütemény
0 komment 13 ember kedveli
Fokhagymás hal ropogós bundában
0 komment 8 ember kedveli
Töltött lecsó
0 komment 3 ember kedveli
Medvehagyma főzelék -csirkemellel.
0 komment 11 ember kedveli
Töltött "kagyló"
0 komment 6 ember kedveli
Rakott hús...
0 komment 50 ember kedveli
Zöldségpüré
0 komment 2 ember kedveli
Spanyol madár
0 komment 2 ember kedveli
Káposzta saláta
0 komment 1 ember kedveli
Vajban sütött csirkemell fokhagymás krumplival
1 komment 1 ember kedveli
Meggyes piskóta
1 komment 5 ember kedveli
Ropogós, kötözött malacpecsenye
1 komment 17 ember kedveli
Hotdog
0 komment 1 ember kedveli
Krumplilángos (az igazi)
1 komment 16 ember kedveli
Csicseriborsó fasírt
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.