Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabokra vágott zöldséget és a hagymát.Addig főzzük,amíg minden megpuhul,ekkor át szűrjük, a húst leszedjük a csontokról és a sárgarépa darabokkal visszatesszük a levesbe.A darált húst sóval,borssal,pirospapriká val,zúzott fokhagymával ízesítjük,kis gombócokat formálunk és a levesbe dobjuk.Hozzáadjuk a rizst is,és készre főzzük.Világos,paprikás rántással berántjuk,és hozzáadjuk az előmelegített káposztalét,és még egyszer fel főzzük a levest.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A sóval érdemes vigyázni,nem kell sok hozzá,mivel a káposztalé ált.elég sós.
Káposztalevet lehet kevesebbet is bele főzni,tálaláskor meg külön kínálni,így mindenki kedvére savanyíthatja a levest.
|
|
|
|
1 komment
|
7 ember kedveli
|
mank87
2012.01.03 19:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
janosgomori |
2012.01.04. 05:52 (#1) |
|
 |
Üdv!
Én ezt a levest nagyon szeretem de ahol szoktam enni ott nem tesznek bele rizst!
|
| |
|
|
|
darabokra vágott, húst leszedjük, sárgarépa darabokkal, darált húst, levesbe dobjuk, előmelegített káposztalét, sóval érdemes, pirospaprikával, Káposztalevet, visszatesszük, savanyíthatja, előmelegített, pirospaprika, fokhagymával, káposztalét, székelyesen, sertéscsont, kevesebbet, gombócokat, szemesbors, hozzáadunk, lehabozzuk, Káposztalé, tálaláskor, csontokról, darabokkal, Hozzáadjuk, hozzáadjuk, káposztalé, csontokat, ízesítjük, formálunk, berántjuk, húsos zsíros sertéscsont, darált sertéshús, szál sárgarépa, hagyma, szál petrezselyemgyökér, olaj, liszt, gerezd fokhagyma, néhány szemesbors, savanyúkáposztalé, rizs,
|
|
|
|
|
Hotdog
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|