Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott és jól lecsepegtetett lencsét.
Felöntjük vízzel, sózzuk, kevés borssal fűszerezzük, és fedő alatt mérsékelt tűzön majdnem puhára főzzük. Ez kb. 30-40 perc. Amikor már majdnem jó a lencse, beletesszük a kockára vágott burgonyát, és addig főzzük, míg meg nem puhul a lencse is és a burgonya is.
Ekkor beleöntjük a tejszínt, megszórjuk borsikafűvel, felforraljuk, és tálalhatjuk is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.31 13:05
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kockára vágott, lecsepegtetett, megdinszteljük, felforraljuk, borsikafűvel, beletesszük, lencseleves, vöröshagyma, tálalhatjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk, beleöntjük, megszórjuk, összevágva, fokhagymát, Tejszínes, burgonyát, borsikafű, Felöntjük, megmosott, mérsékelt, fokhagyma, burgonya, tejszínt, burgonya, étvágyat, borssal, lencse, szem burgonya kockára vágva, vöröshagyma kockára vágva, gerezd fokhagyma összevágva, tejszín bors borsikafű,
|
|
|
|
|