Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A medvehagymá felapritom , s hozzákeverem a petrezselyemzöldet, sót, borst , chilit, fokhagymát s a szobahőmérsékletű vajat is .
Sima , egyneművé , krémesre keverem össze , majd egy nagyobb folpack- ot tépek le, arra teszem rá a vajat . Feltekerem , s két végénél szorosra sodrom fel. Beteszem a mélyhütőbe és megfagyasztam .
Amikor használni akarom , kiveszem kevéssel a használat előtte, s fél cm - s darabokat vágok le belőle.
Nagyon jó sült csirkéhez, sült tarjához , vagy sült halhoz is . Amikor rárakom a hús tetejére , a meleg miatt elolvad a vaj , s a húsra folyik, ízesítve azt .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Mostanában a piacokon lehet venni csokorszám , most van a szezonja . Sok fajta ételhez jó, amibe fokhagyma kell, abba jó helyette a medvehagyma ,s egészségesebb is . De fűszerként is használatos . Ekkor a felaprított medvehagymát az étel tetejére szórjuk .
Kevés hozzávalóból is lehet kiváló ételt varázsolni !
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2015.04.12 15:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
medvehagymá felapritom, szobahőmérsékletű vajat, nagyobb folpack-, használat előtte, meleg miatt, húsra folyik, piacokon lehet, felaprított medvehagymát, étel tetejére, petrezselyemzöld, egészségesebb, megfagyasztam, Medvehagymás, hozzávalóból, medvehagymát, hozzákeverem, felaprított, medvehagyma, használatos, medvehagyma, medvehagymá, felapritom, Feltekerem, csokorszám, fűszerként, varázsolni, fokhagymát, mélyhütőbe, Mostanában, egyneművé, csirkéhez, fokhagyma, használat, használni, darabokat, vaj, szál medvehagyma, bors, chili pehely, gerezd fokhagyma, aprított petrezselyemzöld,
|
|
|
|
|