Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A bacont apró kockákra daraboljuk, majd jó ropogósra sütjük. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt fogjuk majd díszítéshez használni.
Hozzáadjuk az apróra darabolt vöröshagymát és fokhagymát, vigyázva, nehogy odaégjen. Felöntjük a vízzel és a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk. hagyjuk, hogy legalább 1 órácskát elrotyogjon. Ezalatt az idő alatt a hagyma teljesen szétfő, nem szükséges turmixolni. Ha mégis maradnának benne darabkák, akkor fakanállal összenyomjuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, majd jól összeforraljuk, de csak pár perc erejéig.
A cipót előmelegített sütőbe toljuk pár percre, hogy a cipó finom ropogós és meleg legyen.
Megtöltjük a forró levessel, ropogósra sült baconnel díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hideg téli napokon mindenkinek jólesik egy testet-lelket melengető, forró krémleves. Cipóban tálalva még ünnepi fogásnak is feltálalható. Remek ötlet így karácsony közeledtével.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
bozso35
2013.10.27 09:05
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
bacont apró, keveset kiveszünk, apróra darabolt, hagyma teljesen, cipót előmelegített, cipó finom, forró levessel, testet-lelket melengető, összeforraljuk, előmelegített, vöröshagymát, összenyomjuk, feltálalható, közeledtével, díszítéshez, mindenkinek, elrotyogjon, vöröshagyma, Hozzáadjuk, daraboljuk, fakanállal, tálaláshoz, maradnának, fokhagymát, turmixolni, leveskocka, Hozzáadjuk, Megtöltjük, kiveszünk, díszítjük, borsozzuk, használni, fehérbors, szükséges, fokhagyma, közepes méretű vöröshagyma, tejszín, fehérbors, bacon, csirkehús leveskocka, cipó tálaláshoz,
|
|
|
|
|