Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Haraszt recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 200 g liszt
» 2 tojás
» 1 ek vodka
» ½ kávéskanál
» 400 ml olaj a sütéshez
» porcukor a tálaláshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.

Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni.

Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Kiváló orosz desszert farsang idejére.
1 komment 8 ember kedveli isti53
2012.01.11 07:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
cathy222 2012.01.11. 16:01 (#1)
Szebb neven rozsafank?
Címkék
tálba szitáljuk, tiszta konyharuhát, nedves konyharuhával, egyre kisebb, egymásra helyezett, széleket bevagdossuk, szaggatók méretétől, olajat felhevítjük, tésztakorongokat, összetapasztjuk, tésztakorongot, konyharuhával, tésztatornyok, benedvesítünk, aranyszínűre, átmérőjűeket, legnagyobbat, bevagdossuk, kicsavarjuk, konyharuhát, elkészített, pihentetjük, harasztokat, szaggatóval, porcukorral, Serpenyőben, felhevítjük, csurgatunk, részletben, kávéskanál, meghintjük, bugyolálva, Lisztezett, tálaláshoz, liszt, tojás, vodka, kávéskanál, olaj sütéshez, porcukor tálaláshoz,
sütőtök-krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Hortobágyi slambuc bográcsban
0 komment 17 ember kedveli
Francia krémes
0 komment 2 ember kedveli
Almatorta sütés nélkül
0 komment 13 ember kedveli
Sonkás, virslis croassant
0 komment 4 ember kedveli
jókai bableves
0 komment 9 ember kedveli
Tepertős pogácsa (élesztő nélkül)
4 komment 13 ember kedveli
Kolbászos pompos
0 komment 5 ember kedveli
Ricottafánk
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes habos
1 komment 14 ember kedveli
töltött csirkecomb
0 komment 5 ember kedveli
Alexander sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Téli paradicsomleves betűtésztával
0 komment 3 ember kedveli
Diós-habos isler
0 komment 3 ember kedveli
ropogó tárkonyvajas csirkefalatok
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemell grillezett brokkolival
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.