Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Haraszt recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 200 g liszt
» 2 tojás
» 1 ek vodka
» ½ kávéskanál
» 400 ml olaj a sütéshez
» porcukor a tálaláshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.

Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni.

Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Kiváló orosz desszert farsang idejére.
1 komment 8 ember kedveli isti53
2012.01.11 07:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
cathy222 2012.01.11. 16:01 (#1)
Szebb neven rozsafank?
Címkék
tálba szitáljuk, tiszta konyharuhát, nedves konyharuhával, egyre kisebb, egymásra helyezett, széleket bevagdossuk, szaggatók méretétől, olajat felhevítjük, tésztakorongokat, összetapasztjuk, tésztakorongot, konyharuhával, tésztatornyok, benedvesítünk, aranyszínűre, átmérőjűeket, legnagyobbat, bevagdossuk, kicsavarjuk, konyharuhát, elkészített, pihentetjük, harasztokat, szaggatóval, porcukorral, Serpenyőben, felhevítjük, csurgatunk, részletben, kávéskanál, meghintjük, bugyolálva, Lisztezett, tálaláshoz, liszt, tojás, vodka, kávéskanál, olaj sütéshez, porcukor tálaláshoz,
Amerikai csokitorta
0 komment 24 ember kedveli
Mézes-diós süti
0 komment 15 ember kedveli
Farsangi túrófánk, rumos baracköntettel
0 komment 8 ember kedveli
Penne szénégető módra
0 komment 1 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Tanyasi tyúkhúsleves házi csigatésztával
0 komment 23 ember kedveli
Mikrós diós süti
0 komment 6 ember kedveli
Csokis kávés keksz
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres sertéskaraj rántva
0 komment 1 ember kedveli
Mákos sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Fahéjas fánk
0 komment 4 ember kedveli
Őrségi gombás flekken !
0 komment 13 ember kedveli
Töltött virsli /hidegtál/
0 komment 3 ember kedveli
Répatorta
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes piskóta
0 komment 6 ember kedveli
Túrótorta tészta nélkül
1 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.