Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Haraszt recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 200 g liszt
» 2 tojás
» 1 ek vodka
» ½ kávéskanál
» 400 ml olaj a sütéshez
» porcukor a tálaláshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.

Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni.

Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Kiváló orosz desszert farsang idejére.
1 komment 8 ember kedveli isti53
2012.01.11 07:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
cathy222 2012.01.11. 16:01 (#1)
Szebb neven rozsafank?
Címkék
tálba szitáljuk, tiszta konyharuhát, nedves konyharuhával, egyre kisebb, egymásra helyezett, széleket bevagdossuk, szaggatók méretétől, olajat felhevítjük, tésztakorongokat, összetapasztjuk, tésztakorongot, konyharuhával, tésztatornyok, benedvesítünk, aranyszínűre, átmérőjűeket, legnagyobbat, bevagdossuk, kicsavarjuk, konyharuhát, elkészített, pihentetjük, harasztokat, szaggatóval, porcukorral, Serpenyőben, felhevítjük, csurgatunk, részletben, kávéskanál, meghintjük, bugyolálva, Lisztezett, tálaláshoz, liszt, tojás, vodka, kávéskanál, olaj sütéshez, porcukor tálaláshoz,
Amerikai fánk
0 komment 15 ember kedveli
Színesen töltött csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Márvány tészta
0 komment 4 ember kedveli
Töltött pizza
1 komment 9 ember kedveli
Capuccino golyók
0 komment 8 ember kedveli
Brassói ahogy szeretem
0 komment 11 ember kedveli
Kakaós fahéjas kuglóf
0 komment 1 ember kedveli
Paradicsomos-mozzarellás pulykamell.
0 komment 14 ember kedveli
Illatos gombaleves.
0 komment 3 ember kedveli
Fácánleves...
0 komment 5 ember kedveli
Kekszes-almás süti
0 komment 14 ember kedveli
Tárkonyos raguleves túrógombóccal
0 komment 3 ember kedveli
Citromos szelet
0 komment 5 ember kedveli
Emeletes élvezet
0 komment 13 ember kedveli
Különleges sült csirkecomb
0 komment 8 ember kedveli
Ribizlis diós
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.