Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Haraszt recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 200 g liszt
» 2 tojás
» 1 ek vodka
» ½ kávéskanál
» 400 ml olaj a sütéshez
» porcukor a tálaláshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.

Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni.

Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Kiváló orosz desszert farsang idejére.
1 komment 8 ember kedveli isti53
2012.01.11 07:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
cathy222 2012.01.11. 16:01 (#1)
Szebb neven rozsafank?
Címkék
tálba szitáljuk, tiszta konyharuhát, nedves konyharuhával, egyre kisebb, egymásra helyezett, széleket bevagdossuk, szaggatók méretétől, olajat felhevítjük, tésztakorongokat, összetapasztjuk, tésztakorongot, konyharuhával, tésztatornyok, benedvesítünk, aranyszínűre, átmérőjűeket, legnagyobbat, bevagdossuk, kicsavarjuk, konyharuhát, elkészített, pihentetjük, harasztokat, szaggatóval, porcukorral, Serpenyőben, felhevítjük, csurgatunk, részletben, kávéskanál, meghintjük, bugyolálva, Lisztezett, tálaláshoz, liszt, tojás, vodka, kávéskanál, olaj sütéshez, porcukor tálaláshoz,
Mini eperbomba.
0 komment 2 ember kedveli
Szalonnás-sajtos csirkemáj
0 komment 26 ember kedveli
Rablóhús csirkemellből
0 komment 3 ember kedveli
"Mon monser " fűszeres süti, mazsolával.......
2 komment 3 ember kedveli
Pulykaaprólék leves
0 komment 2 ember kedveli
Csokoládétorta - gyorsan
3 komment 5 ember kedveli
Paleocsinta
0 komment 6 ember kedveli
Sült csirkemell őszibarackos salátával
0 komment 2 ember kedveli
Párizsi hagyma leves.
0 komment 4 ember kedveli
Banántorta...
0 komment 20 ember kedveli
Öreganyám-leves
3 komment 6 ember kedveli
Sajtos-tallér- tojás nélkül-
2 komment 21 ember kedveli
Formabontó túró rudi
0 komment 6 ember kedveli
Tócsni cukkinivel és fokhagymával
0 komment 6 ember kedveli
Szerelem kávé
0 komment 4 ember kedveli
"Lusta asszony" túrósa
4 komment 30 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.