Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni.
Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kiváló orosz desszert farsang idejére.
|
|
|
|
1 komment
|
8 ember kedveli
|
isti53
2012.01.11 07:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
cathy222 |
2012.01.11. 16:01 (#1) |
|
 |
Szebb neven rozsafank? |
| |
|
|
|
tálba szitáljuk, tiszta konyharuhát, nedves konyharuhával, egyre kisebb, egymásra helyezett, széleket bevagdossuk, szaggatók méretétől, olajat felhevítjük, tésztakorongokat, összetapasztjuk, tésztakorongot, konyharuhával, tésztatornyok, benedvesítünk, aranyszínűre, átmérőjűeket, legnagyobbat, bevagdossuk, kicsavarjuk, konyharuhát, elkészített, pihentetjük, harasztokat, szaggatóval, porcukorral, Serpenyőben, felhevítjük, csurgatunk, részletben, kávéskanál, meghintjük, bugyolálva, Lisztezett, tálaláshoz, liszt, tojás, vodka, kávéskanál, olaj sütéshez, porcukor tálaláshoz,
|
|
|
|
|