Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Haraszt recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 200 g liszt
» 2 tojás
» 1 ek vodka
» ½ kávéskanál
» 400 ml olaj a sütéshez
» porcukor a tálaláshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.

Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni.

Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Kiváló orosz desszert farsang idejére.
1 komment 8 ember kedveli isti53
2012.01.11 07:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
cathy222 2012.01.11. 16:01 (#1)
Szebb neven rozsafank?
Címkék
tálba szitáljuk, tiszta konyharuhát, nedves konyharuhával, egyre kisebb, egymásra helyezett, széleket bevagdossuk, szaggatók méretétől, olajat felhevítjük, tésztakorongokat, összetapasztjuk, tésztakorongot, konyharuhával, tésztatornyok, benedvesítünk, aranyszínűre, átmérőjűeket, legnagyobbat, bevagdossuk, kicsavarjuk, konyharuhát, elkészített, pihentetjük, harasztokat, szaggatóval, porcukorral, Serpenyőben, felhevítjük, csurgatunk, részletben, kávéskanál, meghintjük, bugyolálva, Lisztezett, tálaláshoz, liszt, tojás, vodka, kávéskanál, olaj sütéshez, porcukor tálaláshoz,
Sáfrányos karfiolleves
0 komment 3 ember kedveli
Rakott brokkoli
0 komment 5 ember kedveli
Sajtos eperlevél
0 komment 4 ember kedveli
Padlizsánkrém
0 komment 3 ember kedveli
Fejessaláta paradicsomszeletekkel
0 komment 2 ember kedveli
Forró csoki
0 komment 10 ember kedveli
Joghurtos kifli reggelire
0 komment 4 ember kedveli
Savanyúság-karfiol és brokkoli-
1 komment 15 ember kedveli
Húsgolyókkal rakott karfiol
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséges töltött káposzta !
0 komment 8 ember kedveli
GOMBÁVAL TÖLTÖTT BURGONYAFALATOK!
1 komment 7 ember kedveli
Karácsonyi beigli
0 komment 20 ember kedveli
Szaloncukor házilag- (fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os)
0 komment 12 ember kedveli
Szalonnás hagymás lepény.
0 komment 9 ember kedveli
Sült hal-édes-savanyú mártással-
0 komment 4 ember kedveli
Jénaiban sült brokkoli...
0 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.