Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy nagyobb lábasba 3-4 evőkanál vizet öntünk. Beletördeljük a csokoládét, és nagyon kis lángon felolvasztjuk.
Ha felolvadt, belekeverjük az olajat és esetleg 1 evőkanál rumot vagy pár csepp rumaromát.
A folyékony csokiba beleöntjük a Nesquik-gabona-pelyhet, jól összekeverjük és levesszük a fazekat a tűzről.
Az így kapott keverékből két kiskanál segítségével 3-4 centi átmérőjű halmokat rakunk egy tálcára, amíg az egész massza el nem fogy.
Ezután megvárjuk, amíg a csoki megszilárdul, majd a sütiket késsel alájuk nyúlva leválasztjuk a tálcáról.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egyszerűbb sütőpapírra kanalazni a csokis golyókat. Úgy nem tapadnak oda.
(bármilyen gabonagolyóból elkészíthető, nemcsak kizárólag Nesquik-ből)
Remekül felhasználhatók erre a célra a megmaradt csokimikulások és húsvéti csokinyulak is!
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.15 19:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagyobb lábasba, folyékony csokiba, egész massza, csoki megszilárdul, sütiket késsel, csokis golyókat, megmaradt csokimikulások, felhasználhatók, gabonagolyóból, csokimikulások, összekeverjük, felolvasztjuk, Beletördeljük, segítségével, leválasztjuk, belekeverjük, megszilárdul, elkészíthető, díszítésnek, gabonagolyó, sütőpapírra, csokinyulak, Egyszerűbb, csokoládét, beleöntjük, keverékből, megmaradt, tortadara, kanalazni, felolvadt, rumaromát, bármilyen, folyékony, doboz Nesquik-gabonagolyó, evőkanál étolaj, kevés vagy rumaroma,
|
|
|
|
|