Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a tojássárgákat 20 dkg porcukorral és 4 kanál vízzel habosra keverjük. A 4 tojásfehérjét pici sóval, 4 evőkanál vízzel és a maradék 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A liszt felét a szódabirkarbónával (vagy sütőporral) összekeverve hozzáadjuk a cukorral habosra kevert tojássárgához, majd a tojásfehérje hab felét, ezután a maradék lisztet, végül a megmaradt fehérjehabbal óvatosan, könnyedén összekeverjük. A masszát kiolajozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és 35 perc alatt 180-200 fokon megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk.
A töltelékhez valókat jól összedolgozzuk, és hideg helyen pihentetjük kb. 3/4 órát.
A kisült és kihűlt tésztát - gázsütőben sütve kb. 2 cm vastagságú lesz - kettévágjuk. Az egyik felét a 3 kanál sárgabaracklekvárral megkenjük, a tészta másik felét a fent leírt töltelékkel, azaz a kekszmasszával kenjük meg. Annyit hagyunk ki a masszából, hogy a hosszában 3 részre elszeletelt tészták oldalaira is jusson. A lekváros tésztára ráhelyezzük a masszás tésztalapot.
A tetejére az étcsokoládés tortabevonót gőz fölött egy mokkáskanál olajjal hígítva megolvasztjuk, elsimítjuk a tészta tetején. Amikor majdnem megszáradt, vékony késsel dominó nagyságúra jelöljük meg a tortabevonós tészta tetejét.
Amikor teljesen megszáradt a tortabevonó, akkor jöhet a dominó mintázás, azaz a fehér csokoládét gőz fölött, mokkáskanál olajjal hígítva megolvasztjuk, és a dominó hosszát, széleit és a tetszés szerinti pontokat, pöttyöket kiszúrt zacskóból nyomva a fehér olvasztott csokoládét, megformázzuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Gyerek zsúrra kiváló...
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.30 16:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tészta tetejére, liszt felét, cukorral habosra, maradék lisztet, megmaradt fehérjehabbal, masszát kiolajozott, töltelékhez valókat, egyik felét, tészta másik, fent leírt, kekszmasszával kenjük, lekváros tésztára, masszás tésztalapot, étcsokoládés tortabevonót, mokkáskanál olajjal, tészta tetején, tortabevonós tészta, dominó mintázás, fehér csokoládét, dominó hosszát, tetszés szerinti, fehér olvasztott, visszafordítjuk, kekszmasszával, fehércsokoládé, összedolgozzuk, szódabikarbóna, tojásfehérjét, tojássárgához, fehérjehabbal, összekeverjük, tojássárgákat, megolvasztjuk, megolvasztjuk, megformázzuk, étcsokoládés, sütőpapírral, tortabevonós, tojásfehérje, étcsokoládés, összekeverve, tortabevonót, tortabevonó, porcukorral, sárgabarack, porcukorral, mokkáskanál, kiolajozott, porcukor, egész tojás kanál, töltelékhez darált keksz, darált, porcukor, rumaroma, evőkanál kakaó, készre főzött kávé, csomag vaníliás cukor, étcsokoládés tortabevonó, fehércsokoládé, mokkáskanál olaj,
|
|
|
|
|