Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk.
A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, ezután 1
evőkanál vizet ráöntve, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát. Majd a szárított gombát.
Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk
2 liternyi vízzel. Beleszórjuk a Vegetát, a borsot, a zúzott
fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a citrom apróra vágott héját, és befedve felforraljuk.
20 percig főzzük. Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, és felkarikázzuk.
A főzés félidejében beletesszük a levesbe.
Végül belekeverjük a fél dl vízzel és liszttel simára kevert tejfölt,
majd jól kiforraljuk. Csak akkor ízesítjük a citromlével, ha nem elég savanyú.
Csipet cukrot is belekeverünk, és forrón tálaljuk. (Tehetünk
bele egy cseresznyepaprikát is.)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Főzhetünk bele nokedlit is.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.20 16:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
füstölt szalonnát, tűzről lehúzva, apróra vágott, szárított gombát, citrom apróra, kolbász bőrét, főzés félidejében, lecsöpögtetett, fűszerpaprika, felkarikázzuk, pirospaprikát, megtisztított, felforraljuk, belekeverjük, babérlevelet, vöröshagymát, Korhelyleves, kiolvasztjuk, belekeverjük, belekeverünk, Beleszórjuk, beletesszük, vöröshagyma, kiforraljuk, félidejében, citromlével, késhegynyi, babérlevél, fokhagymát, hozzáadjuk, hozzáadjuk, felöntjük, káposztát, savanyú káposzta, füstölt kolbász, húsos füstölt szalonna, tejföl, babérlevél, evőkanál piros fűszerpaprika, evőkanál Vegeta, evőkanál lisz, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, szárított gomba,
|
|
|
|
|