Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Francia krémes recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» Tésztához:
» 50 dkg fagyasztott leveles-vajas tészta (lehet házilag is készíteni)
» Krémhez:
» 8 tojásfehérje
» 30 dkg kristálycukor
» 5 dl tej
» 2 cs vaníliás cukor
» 4 cs főzni való vaníliaízű pudingpor
» 5 dl víz
» Habhoz:
» 5 dl habtejszín
» 2 cs habfixáló
» 4 ek porcukor
» Kávés mázhoz:
» 25 dkg porcukor
» 0,5 dl kávé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztát szobahőmérsékleten majdnem teljesen fölengedjük, majd enyhén meglisztezett gyúrólapon két, egyenként kb. 0,5 cm vastag, 20x35 cm lapot nyújtunk belőle. Tepsire tesszük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 18 percig sütjük, majd megvárjuk amíg kihűl.
A kávés mázhoz a porcukrot a kávéval, habverővel addig keverjük, míg sűrűn fólyós nem lesz. Az egyik sült tésztának a tetjére rácsirgatjuk és elsimítjuk.
Hűtőben dermedni hagyjuk, majd tetszés szerint négyzetekre vágjuk.
Közben, míg dermed elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tejbe a vaníliás cukrot és a cukor másik felét fölforraljuk és a vízben feloldjuk a 4 csomag pudingot és sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva nagy, széles mozdulatokkal azonnal beleforgatjuk a tojáshabot.
Az egyik tésztalapot egy pontosan akkora magas falú tepsibe tesszük, amelyikbe belefér, azaz egy 20x35 cm-be. A forró krémet egyenletesen rásimítjuk, és hűlni hagyjuk.
Ezalatt a tejszínt a habfixálóval és a vége felé hozzáadott porcukorral kemény habbá verjük. Egyenletesen a már csak éppen langyos krémre simítjuk. Dermedni hagyjuk, majd amekkora kockákra vágtuk a tetejét, olyan kockákra vágjuk a süteményt is, forró vízbe mártott késsel.
Ráhelyezzük a tetőket.
Megjegyzés / tipp:

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x35 cm
0 komment 2 ember kedveli tigerx27
2012.04.06 20:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kávés mázhoz, egyik sült, tetjére rácsirgatjuk, cukor felével, vaníliás cukrot, cukor másik, vízben feloldjuk, tűzről lehúzva, egyik tésztalapot, pontosan akkora, 20x35 cm-be, forró krémet, vége felé, hőlégkeveréses, mozdulatokkal, kristálycukor, beleforgatjuk, tojásfehérjét, előmelegített, meglisztezett, megszurkáljuk, Egyenletesen, rácsirgatjuk, tojásfehérje, fölforraljuk, légkeveréses, egyenletesen, habfixálóval, négyzetekre, fölengedjük, Ráhelyezzük, fagyasztott, porcukorral, elkészítjük, tésztalapot, hozzáadott, habverővel, habtejszín, gyúrólapon, Tésztához, Krémhez, tojásfehérje, kristálycukor, vaníliás cukor, Habhoz, habtejszín, habfixáló, porcukor, Kávés mázhoz, porcukor, kávé,
Húsvéti rumos fonott kalács
0 komment 4 ember kedveli
Leveles szív
0 komment 5 ember kedveli
Tatárbifsztek...
1 komment 9 ember kedveli
Darált erőspaprika
0 komment 2 ember kedveli
Kinder Bueno torta.
0 komment 19 ember kedveli
Erdélyi lucskoskáposzta
0 komment 3 ember kedveli
Almás- fahéjas omlett
0 komment 2 ember kedveli
BAKONYI SERTÉSSZELET
0 komment 21 ember kedveli
Jászsági legényavató
0 komment 14 ember kedveli
Egzotikus csirkesaláta ananásszal és paradicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Olasz tojás
0 komment 7 ember kedveli
Tiramisu golyók
0 komment 18 ember kedveli
Pudingos diabetikus szelet,ahogy én csinálom
1 komment 3 ember kedveli
Tonhalas spagetti
0 komment 7 ember kedveli
Zacskós csirke burgonya hasábbal
0 komment 6 ember kedveli
Kacsamell zöldségágyon
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.