Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát, alaposan összekeverjük. Beletesszük a vajat és elmorzsoljuk benne.Beleszitáljuk a kakaóport és egy ezt is elkeverjük elkeverjük benne. Jöhetnek bele a tojások. Nagyjából összegyúrjuk. Beleöntjük a tejet és most már teljesen összegyúrjuk.Három egyforma méretű gombócot készítünk a tésztából. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.Az első gombócot kinyújtjuk, majd egy kb 30X40 cm-es lisztezett tepsi hátára fektetjük. A lelógó széleket levágjuk. A tetejéről a lisztet lesöpörjük, nehogy ráégjen sütés közben. Egy villával megszurkáljuk és az előmelegített 180 C-os sütőben kb 10 percig sütjük.Ha megsült, miután kivesszük a sütőből egy nagyobb késsel óvatosan alávágunk és lecsúsztatjuk, vagy lefordítjuk a tepsiről. A másik két gombócot is kinyújtjuk és kisütjük. Ha kisültek, a lapokat félretesszük.
A krémhez a lisztet simára keverjük 2 dl tejjel.A maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt a tej, beleöntjük a lisztes keveréket és sűrűre főzzük kis hőfokon, folyamatos keverés mellett - míg a krém lisztes íze elmúlik -, majd kihűtjük.A puha vajat habosra keverjük. Beleszitáljuk a porcukrot és habosítjuk a cukorral is.Beletesszük a lisztes krémet és óvatosan összekeverjük, de ne keverjük túl sokáig!A tésztalapokról lesöpörjük a sütésből rajtamaradt lisztet. Az egyik tésztalapot egy tepsi hátára fektetjük. Rátesszük a krém felét és elsimítjuk rajta. Jöhet a következő lap, a krém másik fele. Elsimítjuk rajta, majd rátesszük az utolsó lapot. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a csokimáz.Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró! Ráöntjük a sütire és szépen elsimítjuk rajta. Visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszakát/ fél napot állni hagyjuk, majd felszeleteljük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Pihentetés után szeleteljük, ekkor könnyen fel tudjuk vágni, mert a tészta a krémtől teljesen átpuhul.
|
|
|
|
0 komment
|
19 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.19 20:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagyobb tálba, sütőt előmelegítjük, első gombócot, lelógó széleket, lisztet lesöpörjük, villával megszurkáljuk, nagyobb késsel, lapokat félretesszük, lisztet simára, maradék tejet, lisztes keveréket, krém lisztes, puha vajat, lisztes krémet, tésztalapokról lesöpörjük, sütésből rajtamaradt, egyik tésztalapot, tepsi hátára, krém felét, krém másik, utolsó lapot, étcsokoládét vízgőz, krémtől teljesen, szódabikarbónát, szódabikarbóna, felszeleteljük, tésztalapokról, tésztalapokhoz, összekeverjük, Beleszitáljuk, lecsúsztatjuk, megszurkáljuk, előmelegített, előmelegítjük, összekeverjük, felolvasztjuk, Beleszitáljuk, Visszatesszük, felforraljuk, félretesszük, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, étcsokoládét, összegyúrjuk, lefordítjuk, Beletesszük, csokimázhoz, étcsokoládé, szeleteljük, tésztalapokhoz, liszt, holland kakaópor, 30dg porcukor, 20dkg, egész tojás, szódabikarbóna, krémhez, liszt, 40dkg, porcukor, csokimázhoz, minimum 53%-os étcsokoládé, étolaj,
|
|
|
|
|
Somlói
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|