Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Mossuk meg és főzzük meg a céklát, az almát hámozzuk meg és vegyük ki a magházát. Ezután tisztítsuk meg a céklát és egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le az almával együtt. Közben főzzük meg a burgonyát is.
Forraljunk fel 1,5 l vizet és adjunk hozzá 2 db Knorr Házias Tyúkhús levesalapot.
Forrázzuk le és szűrjük le a mazsolát.
A leveshez adjuk hozzá a céklát, az almát, a mazsolát és a citromlevet. Főzzük 10 percig.
Verjük fel a tojássárgáját, adjunk hozzá 2 merőkanál levest és alaposan, határozott mozdulatokkal keverjük el a tojásokkal.
A tojássárgával elkevert levest öntsük az edénybe.
Adjuk hozzá a petrezselyemzöldet és forraljuk készre. Ha szükséges ízesítsük utána Knorr Delikáttal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az almás céklalevest vízben főtt burgonyadarabokkal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.21 14:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
almát hámozzuk, nagy lyukú, almával együtt, leveshez adjuk, tojássárgával elkevert, almás céklalevest, petrezselyemzöld, tojássárgáját, mozdulatokkal, tojássárgával, levesalapot, citromlevet, céklalevest, ételízesítő, burgonyával, tisztítsuk, tojásokkal, határozott, Forraljunk, Céklaleves, Delikáttal, ízesítsük, forraljuk, burgonyát, szükséges, merőkanál, reszeljük, Levesalap, Forrázzuk, elkevert, keverjük, magházát, cékla, alma, mazsola, tojás sárgája, 3evőkanál citrom, Delikát8 ételízesítő, burgonya,
|
|
|
|
|