Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A paradicsomokat leöblítjük, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket, és félretesszük (pl. lecsó vagy paradicsomleves készítéséhez). A kikapart paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, és nyílásukkal lefelé tányérra tesszük, hogy kicsurogjon a levük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszával megtöltjük az előkészített paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk az olajjal, beletesszük a paradicsomokat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a paradicsomokra a levágott tetejüket, és további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Adhatjuk előételnek vagy uzsonnára is.Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.18 12:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
paradicsomokat leöblítjük, kikapart paradicsomok, fokhagymát megtisztítjuk, petrezselymet megmossuk, darált húst, masszával megtöltjük, előkészített paradicsomokat, levágott tetejüket, paradicsomleves, összedolgozzuk, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsomokra, előmelegítjük, petrezselymet, megtisztítjuk, petrezselymet, zsemlemorzsát, félretesszük, paradicsomok, előkészített, készítéséhez, petrezselyem, zsemlemorzsa, megtöröljük, felaprítjuk, kicsurogjon, beletesszük, kiskanállal, nyílásukkal, előételnek, fokhagymát, megtöltjük, nagy paradicsom, hagyma, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, darált, evőkanál zsemlemorzsa, evőkanál, tojás, evőkanál olaj,
|
|
|
|
|