Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött paradicsomkelyhek recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 nagy paradicsom
» 1 hagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» fél csokor petrezselyem
» 30 dkg darált hús
» 2 evőkanál zsemlemorzsa
» 3 evőkanál taj
» 1 tojás
» 2 evőkanál olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A paradicsomokat leöblítjük, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket, és félretesszük (pl. lecsó vagy paradicsomleves készítéséhez). A kikapart paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, és nyílásukkal lefelé tányérra tesszük, hogy kicsurogjon a levük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.

A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszával megtöltjük az előkészített paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk az olajjal, beletesszük a paradicsomokat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a paradicsomokra a levágott tetejüket, és további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Adhatjuk előételnek vagy uzsonnára is.Nagyon finom.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.18 12:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsomokat leöblítjük, kikapart paradicsomok, fokhagymát megtisztítjuk, petrezselymet megmossuk, darált húst, masszával megtöltjük, előkészített paradicsomokat, levágott tetejüket, paradicsomleves, összedolgozzuk, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsomokra, előmelegítjük, petrezselymet, megtisztítjuk, petrezselymet, zsemlemorzsát, félretesszük, paradicsomok, előkészített, készítéséhez, petrezselyem, zsemlemorzsa, megtöröljük, felaprítjuk, kicsurogjon, beletesszük, kiskanállal, nyílásukkal, előételnek, fokhagymát, megtöltjük, nagy paradicsom, hagyma, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, darált, evőkanál zsemlemorzsa, evőkanál, tojás, evőkanál olaj,
Meggyes túró Rudi szelet sütés nélkül
1 komment 6 ember kedveli
A királynő kalácsa.
0 komment 5 ember kedveli
Mentás sárgabarack-krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Cukkinis zöldbabköret
0 komment 1 ember kedveli
Rókagombás káposztalaves
0 komment 1 ember kedveli
Húsgombóc leves
1 komment 2 ember kedveli
"Szentjános " pite !
0 komment 24 ember kedveli
Dió bomba
0 komment 17 ember kedveli
Csodás vaníliás kifli
0 komment 12 ember kedveli
Csicseriborsó fasírt
0 komment 4 ember kedveli
Kapros borsópörkölt galuskával.
0 komment 14 ember kedveli
Kürtöskalács házilag
1 komment 15 ember kedveli
Fetás saláta
0 komment 1 ember kedveli
Kelt málé
0 komment 3 ember kedveli
Tojás nélküli kifli
0 komment 12 ember kedveli
Gofri vanília öntettel és gyümölcsökkel
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.