Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött paradicsomkelyhek recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 nagy paradicsom
» 1 hagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» fél csokor petrezselyem
» 30 dkg darált hús
» 2 evőkanál zsemlemorzsa
» 3 evőkanál taj
» 1 tojás
» 2 evőkanál olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A paradicsomokat leöblítjük, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket, és félretesszük (pl. lecsó vagy paradicsomleves készítéséhez). A kikapart paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, és nyílásukkal lefelé tányérra tesszük, hogy kicsurogjon a levük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.

A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszával megtöltjük az előkészített paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk az olajjal, beletesszük a paradicsomokat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a paradicsomokra a levágott tetejüket, és további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Adhatjuk előételnek vagy uzsonnára is.Nagyon finom.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.18 12:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsomokat leöblítjük, kikapart paradicsomok, fokhagymát megtisztítjuk, petrezselymet megmossuk, darált húst, masszával megtöltjük, előkészített paradicsomokat, levágott tetejüket, paradicsomleves, összedolgozzuk, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsomokra, előmelegítjük, petrezselymet, megtisztítjuk, petrezselymet, zsemlemorzsát, félretesszük, paradicsomok, előkészített, készítéséhez, petrezselyem, zsemlemorzsa, megtöröljük, felaprítjuk, kicsurogjon, beletesszük, kiskanállal, nyílásukkal, előételnek, fokhagymát, megtöltjük, nagy paradicsom, hagyma, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, darált, evőkanál zsemlemorzsa, evőkanál, tojás, evőkanál olaj,
Káposzta saláta tejfölösen
0 komment 7 ember kedveli
Fűszeres sertéskaraj rántva
0 komment 1 ember kedveli
Krémes
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes citromtorta
1 komment 11 ember kedveli
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Bajai halászlé
0 komment 1 ember kedveli
Virsli saláta
0 komment 10 ember kedveli
Kókuszkocka
0 komment 6 ember kedveli
Rakott padlizsán.
0 komment 2 ember kedveli
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
0 komment 9 ember kedveli
Pozsonyi kifli
0 komment 18 ember kedveli
Habkarika
0 komment 3 ember kedveli
Paprikás csirkemell.
1 komment 11 ember kedveli
Boci mobil
0 komment 23 ember kedveli
Brokkoli krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Debreceni tokány
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.