Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött paradicsomkelyhek recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 nagy paradicsom
» 1 hagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» fél csokor petrezselyem
» 30 dkg darált hús
» 2 evőkanál zsemlemorzsa
» 3 evőkanál taj
» 1 tojás
» 2 evőkanál olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A paradicsomokat leöblítjük, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket, és félretesszük (pl. lecsó vagy paradicsomleves készítéséhez). A kikapart paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, és nyílásukkal lefelé tányérra tesszük, hogy kicsurogjon a levük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.

A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszával megtöltjük az előkészített paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk az olajjal, beletesszük a paradicsomokat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a paradicsomokra a levágott tetejüket, és további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Adhatjuk előételnek vagy uzsonnára is.Nagyon finom.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.18 12:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsomokat leöblítjük, kikapart paradicsomok, fokhagymát megtisztítjuk, petrezselymet megmossuk, darált húst, masszával megtöltjük, előkészített paradicsomokat, levágott tetejüket, paradicsomleves, összedolgozzuk, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsomokat, paradicsomokra, előmelegítjük, petrezselymet, megtisztítjuk, petrezselymet, zsemlemorzsát, félretesszük, paradicsomok, előkészített, készítéséhez, petrezselyem, zsemlemorzsa, megtöröljük, felaprítjuk, kicsurogjon, beletesszük, kiskanállal, nyílásukkal, előételnek, fokhagymát, megtöltjük, nagy paradicsom, hagyma, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, darált, evőkanál zsemlemorzsa, evőkanál, tojás, evőkanál olaj,
Diós krémes
1 komment 6 ember kedveli
Csirkemell brassói
1 komment 12 ember kedveli
Mézes zserbó
0 komment 8 ember kedveli
Sajtos húspogácsa
0 komment 5 ember kedveli
Sonkás kocka
0 komment 5 ember kedveli
Bolánói rakottas
0 komment 5 ember kedveli
Fasírt
1 komment 5 ember kedveli
Kukoricás-tejszínes rizssaláta
0 komment 3 ember kedveli
Boszorkányok vére-koktél-
0 komment 5 ember kedveli
Húsgombóc Leves
1 komment 12 ember kedveli
üdítő citromos
1 komment 4 ember kedveli
Túrótorta tészta nélkül
1 komment 8 ember kedveli
Zellerkrémleves
1 komment 1 ember kedveli
Tonhalas spagetti
0 komment 7 ember kedveli
Túrótorta kajszibarackkal
0 komment 13 ember kedveli
White russian koktél
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.