Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1 db.narancs héját lereszeljük.A narancsokat meghámozzuk és felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk. 2 órát hagyjuk állni,lefedve,majd leszűrjük a levét
A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral,felöntjük a forró tejjel,vaníliacukrot és egy kis reszelt narancshéjat teszünk bele,majd gőz fölött főzzük,amíg puding vastagságú lesz..Ha kihűlt, felverjük a tejszínt és felolvasztjuk a zselatint 1/2 dl meleg vízben,majd összekeverjük a tojássárgájával.
A narancsokat leszűrjük, kirakunk vele egy tortaformát,vagy akár egy kerek edényt.Teszünk egy réteg krémet,majd egy réteg narancslébe mártogatott babapiskótát.Így rétegezzük,utoljára krém kerül rá.Fóliával letakarjuk.Egy éjszakára hűtőbe rakjuk,hogy a piskóta megpuhuljon. Fogyasztás előtt tálcára borítjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Különlegesen finom torta.
|
|
|
|
1 komment
|
7 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.18 08:53
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
frenco69 |
2014.01.05. 17:06 (#1) |
|
 |
Ügyes vagy. |
| |
|
|
|
narancsokat meghámozzuk, forró tejjel, narancsokat leszűrjük, kerek edényt, réteg krémet, réteg narancslébe, éjszakára hűtőbe, piskóta megpuhuljon, tojássárgájával, felszeleteljük, vaníliacukrot, felolvasztjuk, összekeverjük, narancshéjat, babapiskótát, Különlegesen, vaníliacukor, lecukrozzuk, meghámozzuk, lereszeljük, narancsokat, narancsokat, babapiskóta, megpuhuljon, mártogatott, narancslébe, tortaformát, Fogyasztás, rétegezzük, kikavarjuk, letakarjuk, vastagságú, narancslé, leszűrjük, narancs, babapiskóta, narancslé, tojás sárgája, kanál cukor, csomag vaníliacukor, csomag zselatin, tejszín,
|
|
|
|
|