Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az olajban, az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst és nagyobb lángon, egészen addig pároljuk, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután, pici vizet teszünk alá és fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem készen van, felengedjük a másfél liternyi paradicsomszósszal. Bazsalikommal ízesítjük és jól összefőzzük. Közben a vajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet és addig hevítjük, míg kezd kifehéredni. Felengedjük tejjel, sózzuk és felfőzzük, nem túl sűrű szósszá. Ha sűrűsödne, tejjel hígítjuk. Amikor mindkét massza készen van, összekeverem. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajozunk, erre tesszük ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta. A lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Teszünk rá jócskán sajtot, alufóliával letakarjuk, közép meleg sütőben, kb. 30 perc alatt, készre sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
viragbaba
2014.02.24 14:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
apróra vágott, fokhagymával együtt, darált húst, másfél liternyi, vajat felmelegítjük, közepes méretű, tetejére kerüljön, utolsó adag, paradicsomszósz, megdinszteljük, Bazsalikommal, felmelegítjük, vöröshagymát, fokhagymával, összekeverem, alufóliával, felengedjük, vöröshagyma, kifehéredik, megpároljuk, kiolajozunk, összefőzzük, kifehéredni, Felengedjük, beletesszük, letakarjuk, sűrűsödne, felfőzzük, ízesítjük, rátesszük, ízesítjük, fokhagyma, liternyi, pároljuk, vöröshagyma, csomag lasagne tészta, darált, liszt, gerezd fokhagyma, vaj, paradicsomszósz,
|
|
|
|
|