Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A padlizsánokat egészben megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem. A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétzúztam, és az egészet összeturmixoltam. Aztán ízlés szerint sóztam, borsoztam. Mikor pedig egészen kihűlt, akkor hozzákevertem a majonézt is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ajánlatos kb. egy napig állni hagyni, úgy még finomabb.
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
nicolai
2014.09.20 13:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
zalia |
2014.09.24. 00:18 (#1) |
|
 |
Kiegészíteném a padlizsánkrém elkészítési módját (ahogyan őseink készítették), a padlizsán sok hagymát bír meg, ezért nem elég a fél fej hagyma amit nagyon apróra vágva, üvegesre kell pirítani és úgy hozzáadni a fából készült vágóeszközzel (olyan mint egy kis bárd) összevágott padlizsánhoz. A padlizsánkrém Istene a sok kavarás tehát, több időt szánjunk a kikavarásához úgy, hogy közbe olajat adunk hozzá. Ettől lesz szép fehér a padlizsánkrém.
Én majonézt csak a télire eltett padlizsánból készített krémhez adok. Máskülönben elveszíti a padlizsán jellegzetes ízét. De, kinek hogyan ízlik úgy készíti el. |
| |
|
|
|
padlizsánokat egészben, hagymát felkockáztam, fokhagymát szétzúztam, egészet összeturmixoltam, napig állni, összeturmixoltam, padlizsánkrém, padlizsánokat, hozzákevertem, feldaraboltam, felkockáztam, megsütöttem, lehántottam, turmixgépbe, lilahagyma, szétzúztam, fokhagymát, Ajánlatos, fokhagyma, padlizsán, borsoztam, kihűltek, Egyszerű, majonézt, finomabb, egészben, evőkanál, egészen, hagymát, nagyobb, majonéz, nagyobb padlizsán, lilahagyma, gerezd fokhagyma, evőkanál majonéz, bors,
|
|
|
|
|