Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
175 fokra előmelegítem a sütőt.
A lisztet, sót, sütőport,fűszereket és a szódabikarbónát elkeverem.
Egy másik tálban a tojást és a barna cukrot is kikeverem,hozzáadom a vaníliát, a tejet, s az olvasztott , de langyos vajat.
A lisztes és a folyékony anyagokat összekeverem , majd a formákban elosztom.
Kb. 15-17 percig sütöm.
Kiveszem a formából a tésztát és hűlni hagyom.
vaniliás cukormáz:
Egy kisebb lábasban felovasztom a vajat,folytonosan kevergetve addig melegitem, mig kissé karamellizálódik.Ez kb: 5-6 perc, majd hagyon kihülni.
Egy tálban ezt a karamellizált cukrot, vaniliát és a porcukrot jól elkeverem.Kevergetés közben adom hozzá a tejet.
A kihült tészta tetejét ebben a mázban megmártom és tálalható is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá !
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.13 22:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szódabikarbónát elkeverem, másik tálban, barna cukrot, folyékony anyagokat, formákban elosztom, kisebb lábasban, karamellizált cukrot, kihült tészta, mázban megmártom, karamellizálódik, szódabikarbónát, szódanikarbóna, karamellizált, szerecsendió, előmelegítem, összekeverem, felovasztom, folytonosan, fűszereket, olvasztott, összetörve, kevergetve, olvasztott, Kevergetés, tálalható, folyékony, formákban, elkeverem, hozzáadom, megmártom, anyagokat, melegitem, porcukrot, elkeverem, kikeverem, liszt, szódanikarbóna, fahéj, szerecsendió, kardamon, tojás, barna cukor, olvasztott, vanília kivonat, érett banán összetörve,
|
|
|
|
|