Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A piskótához a 4 db tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük.A 6 tojássárgáját csipet sóval a vaníliarúd kikapart belsejével és a megmaradt cukorral habosra keverjük.A vaníliás pudingport jól összekeverjük a liszttel.A habot óvatosan belekeverjük a tojások sárgájába,majd a lisztet is hozzáadjuk.A masszát egy sütőfóliával bélelt tepsibe öntjük.Előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük.Kiborítjuk,majd lehúzzuk a sütőfóliát megkenjük a sárgabaracklekvárral szorosan tekerccsé göngyöljük,majd hagyjuk kihűlni
A töltelékhez a narancsot úgy hámozzuk meg,hogy a belső fehér héját is eltávolítjuk.A narancs húsát apró kockákra vágjuk.
A bort 8 dkg cukorral a citromlével és egy csipetnyi sóval felmelegítjük A zselatin lapokat langyos vízben áztatjuk kinyomkodjuk,majd a borban feloldjuk.
A piskótát(roládot) kb. 20 szeletre vágjuk fel és kibélelünk vele egy mély félgömb alakú tálat melyet előzőleg hajszálvékonyan étolajjal kikentünk.
A 4,5 dl tejszínt kemény habbá verjük és a narancskockákkal együtt óvatosan belekeverjük a zselatinos borba,majd óvatosan a kibélelt formába töltjük.A maradék roládokkal betakarjuk. Hűtőszekrényben 4-5 órát hagyjuk dermedni.
A formából kiborítva tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Narancs helyett ananásszal is nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.25 10:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
piskóta tekercshez, vaníliarúd kikapart, megmaradt cukorral, vaníliás pudingport, habot óvatosan, tojások sárgájába, sütőfóliával bélelt, sütőfóliát megkenjük, belső fehér, narancs húsát, csipetnyi sóval, zselatin lapokat, borban feloldjuk, mély félgömb, narancskockákkal együtt, zselatinos borba, kibélelt formába, maradék roládokkal, formából kiborítva, narancskockákkal, hajszálvékonyan, Hűtőszekrényben, meggyszemekkel, tojássárgáját, felmelegítjük, összekeverjük, tejszínhabbal, kristálycukor, Előmelegített, tojásfehérjét, sütőfóliával, belekeverjük, kinyomkodjuk, eltávolítjuk, tojássárgája, belekeverjük, töltelékhez, díszítéshez, citromlével, töltelékhez, belsejével, tejszínhab, vaníliarúd, vérnarancs, pudingport, piskóta tekercshez, tojás, tojássárgája, porcukor, liszt, csomag vaníliás puding, vanília, sárgabaracklekvár, töltelékhez, zselatin, fehérbor, kristálycukor, citrom leve, csipetnyi, tejszín, vérnarancs, díszítéshez, tejszínhab, meggy,
|
|
|
|
|