Fogás: egyéb, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Külön megfőzzük a csirkemellet, az apró kockára vágott burgonyát, és megpároljuk a borsót, répát.
A csirkemellet és a főtt sonkát feldaraboljuk és egy tálba tesszük. A burgonyát leszűrjük, és a többi zöldséggel a húsokhoz adjuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, a végeiket levágjuk, apró darabokra vágjuk, és szintén a tálba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Óvatosan összekeverjük a majonézzel a tál tartalmát.
A zselatint 2,5 dl vízben elkeverjük, majd megmelegítjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük fóliával. Miután a masszát összekevertük a zselatinnal, az őzgerinc forma aljába tesszük az egy harmadát, majd a tojásokat felsorakoztatjuk. A maradék masszát rátesszük, tetejét elsimítjuk, majd a fóliával betakarjuk. 5 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen a zselatin, és összeálljon a hússaláta.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Paradicsommal,uborkával és stb..-vel díszített tálcára kiborítva tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.09 17:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
apró kockára, főtt sonkát, tálba tesszük, burgonyát leszűrjük, többi zöldséggel, húsokhoz adjuk, tojásokat megfőzzük, végeiket levágjuk, tálba rakjuk, őzgerincformát kibéleljük, masszát összekevertük, őzgerinc forma, tojásokat felsorakoztatjuk, maradék masszát, fóliával betakarjuk, felsorakoztatjuk, őzgerincformában, őzgerincformát, összekeverjük, megmelegítjük, feldaraboljuk, összekevertük, Paradicsommal, megdermedjen, csirkemellet, csirkemellet, megpucoljuk, zselatinnal, megpároljuk, összeálljon, betakarjuk, elsimítjuk, majonézzel, elkeverjük, csirkemell, kibéleljük, zöldséggel, darabokra, borsozzuk, megfőzzük, tojásokat, csirkemell, főtt sonka, burgonya, sárgarépa, zöldborsó, majonéz, csomag zselatin, tojás, bors,
|
|
|
|
|