Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A gesztenyemasszát áttöröm és hozzáadom a felolvasztott vajat,
cukrot és vaníliás cukrot, a tejszínt és a rumot.
Ezután összegyúrom annyi darált háztartási keksszel, amennyit felvesz.
Golyókat formázok belőle, és a hűtőbe teszem, míg egészen meg nem szilárdul.
Az étcsokoládét egy-két kanál vízzel (vagy tejjel) felolvasztom,
és fogpiszkálóval egyenként belemártom a golyókat, lecsöpögtetem, és fólián szárítom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tetejét lehet színes tortadarával díszíteni.
|
|
|
|
5 komment
|
158 ember kedveli
|
mildiko50
2011.12.15 07:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
surild |
2013.11.25. 19:47 (#5) |
|
 |
Szerintem egy szem meggy közepébe nagyon feldobná, kicsit pikáns lenne tőle a gesztenye golyó. Amúgy gyors és finom! |
|
overdose1 |
2012.03.03. 08:11 (#4) |
|
 |
Nekem is tetszik ma meg is csinálom |
|
betty56 |
2012.02.12. 16:09 (#3) |
|
 |
Nagyon,nagyon finom,megcsináltam.Most akarom újra megcsinálni a páromnak,csak most szív alakúra fogom formázni a valentin napra.Bisztosan örülni fog neki!! |
|
parducka06 |
2012.01.04. 17:55 (#2) |
|
 |
nagyon jók a receptek és könnyen elkészithetők |
|
ibolyababa |
2011.12.17. 15:17 (#1) |
|
 |
Nagyon egy szerú de nagy szerú süti én ezt biztos elfogom készíteni |
| |
|
|
|
massza felvesz4-5, gesztenyemasszát áttöröm, felolvasztott vajat, hűtőbe teszem, étcsokoládét egy-két, tetejét lehet, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, fogpiszkálóval, gesztenyegolyó, felolvasztott, lecsöpögtetem, felolvasztom, tortadarával, étcsokoládét, étcsokoládé, összegyúrom, háztartási, belemártom, díszíteni, egyenként, szilárdul, hozzáadom, evőkanál, tejszínt, vaníliás, keksszel, formázok, Golyókat, amennyit, porcukor, vaníliás, gesztenyemassza, porcukor, vaníliás cukor, evőkanál rumaroma, evőkanál tejszín, szelet étcsokoládé,
|
|
|
|
|