Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A velős csontos húst oda tesszük vízbe főni .Miután felfőtt nagyon kicsi lángon 2 órát főzzük.Közben a habját leszedjük,hogy a leves tiszta legyen.Beletesszük a megtisztított ,feldarabolt zöldségeket,hagymát fokhagymát,leveskockát és még egy órát lassú lángon főzzük A végén a karfiolt és a burgonyát tesszük bele és készre főzzük..
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
1 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.26 12:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
egybajai |
2016.09.02. 16:10 (#1) |
|
 |
Ez akkora "marhaság", hogy bőg! Ilyen kategória az élelmiszer kereskedelemben, hogy - velőscsontos marhahús - nem létezik!!! Kapható marha leveshús, és kapható, hogyha el nem viszik az orrunk elől: velős csont! De sokan marhalábszárból, esetleg marhafarokból - szaknyelven: ököruszály, főzik a vasárnapi húslevest, velős-csonttal, és a velős pirítós: ínyenc csemege! Na de, hogyha ilyen hozzávalókból főzök húslevest, én el nem rontanám azokkal a nyavalyás leveskockákkal! Mert akkor már nem igazán isteni az a marhahúsleves! |
| |
|
|
|
habját leszedjük, leves tiszta, órát lassú, burgonyát tesszük, petrezselyemzöld, megtisztított, velőscsontos, leveskockát, Beletesszük, zöldségeket, feldarabolt, vöröshagyma, leveskocka, fokhagymát, leszedjük, burgonyát, fokhagyma, fehérrépa, sárgarépa, karalábé, marhahús, étvágyat, marhahús, burgonya, karfiolt, héjastól, felfőtt, csontos, zöldség, karfiol, velőscsontos marhahús, vöröshagyma héjastól, gerezd fokhagyma, leveskocka, csomag petrezselyemzöld, szem burgonya, bors,
|
|
|
|
|