Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsos gombás kosárka ! recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» tészta:
» 18 dkg liszt
» 6 dkg vaj
» 1 / 2 mk só
» 1 ek. tejföl
» 1 tojássárgája
» töltelékhez:
» 25 dkg gomba
» 20 dkg pulykahús
» 2 db tojás
» 1 nagyobb fek hagyma
» 5 dkg zsemlemorzsa
» majonéz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a lisztet, sót elkeverem , majd hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat,tojássárgát, tejfölt.
Gyors mozdulatokkal összekeverem az egészet.
Ezután fóliába csomagolom és a hűtőbe rakom legalább 1 órára.
Ha letelt az idő 4-5 mm vastagra kinyújtom a tésztát és kiszaggatom kerek formával.
Az előre kivajazott kosárkaformába teszem a tészta korongokat, és előmelegített 180 fokos sütőben kb : 20 perc alatt megsütöm .
Ebből az adagból kb: 14-16 kosárka lesz.
Hagyom , hogy kihűljön a tészta addig megcsinálom a tölteléket.
A pulykahúst kisebb darabokra felvágom , besózom és utána kevés olajon megpiritom.
Egy másik serpenyőben olajon megpiritom az apróra felvágott hagymát, ráteszem a vékonyan felszeletelt gombát s tovább pirítom együtt.
Közben sózom és borsozom .
A pulykahúst és a gombát összekeverem , hozzáadom az apróra felkockázott főtt tojást, zsemlemorzsát, jól összekeverem az egészet.
A legvégén adom hozzá a majonézt is.
A kihűlt kosarakat megtöltöm a húsos gombás ragúval, majd egész kaporszállal díszítem .
Megjegyzés / tipp:

A szilveszteri bulihoz nagyon jó , könnyű falatok,.
Hús helyett lehet még tölteni avokádókrémmel, körözöttel, májpástétommal, stb.

Meg lehet tölteni hallal is.

1 doboz tőkehalmáj
2 tojás
50 gramm zöld hagyma
20 g kapor
A halról leitatom a levét, összekeverem a főtt darabolt tojással, aprított hagymával és kaporral, majd megtöltöm a kosarakat.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 1 ember kedveli ibolya58
2012.12.31 23:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
szobahőmérsékletű vajat, hűtőbe rakom, előre kivajazott, tészta korongokat, tészta addig, pulykahúst kisebb, másik serpenyőben, apróra felvágott, vékonyan felszeletelt, gombát összekeverem, apróra felkockázott, legvégén adom, kihűlt kosarakat, húsos gombás, szilveszteri bulihoz, halról leitatom, főtt darabolt, kosárkaformába, avokádókrémmel, májpástétommal, előmelegített, mozdulatokkal, zsemlemorzsát, összekeverem, felkockázott, összekeverem, összekeverem, szilveszteri, kaporszállal, összekeverem, zsemlemorzsa, felszeletelt, tojássárgája, töltelékhez, tojássárgát, kiszaggatom, serpenyőben, megcsinálom, tölteléket, megpiritom, korongokat, csomagolom, pulykahúst, tészta, liszt, tejföl, tojássárgája, töltelékhez, gomba, pulykahús, tojás, nagyobb hagyma, zsemlemorzsa, majonéz,
Bögrés mákos sütemény
0 komment 6 ember kedveli
Zabpelyhes mazsolás pogácsa!
0 komment 6 ember kedveli
Alma pongyolában
0 komment 6 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 4 ember kedveli
Banános piskótatallér
0 komment 6 ember kedveli
Pulykapörkölt köménymaggal
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Csokoládé likőr
0 komment 10 ember kedveli
Vanília sodó
0 komment 5 ember kedveli
Lencsepüré sajttal,köretnek.
0 komment 1 ember kedveli
Rakott káposzta
1 komment 9 ember kedveli
Húsgombócok paradicsomszószban
0 komment 1 ember kedveli
Egyszerű sajtos pogácsa
2 komment 100 ember kedveli
Csicseriborsó fasírt
0 komment 4 ember kedveli
Vanília torta
0 komment 5 ember kedveli
Isteni narancstorta
0 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.