Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsos gombás kosárka ! recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» tészta:
» 18 dkg liszt
» 6 dkg vaj
» 1 / 2 mk só
» 1 ek. tejföl
» 1 tojássárgája
» töltelékhez:
» 25 dkg gomba
» 20 dkg pulykahús
» 2 db tojás
» 1 nagyobb fek hagyma
» 5 dkg zsemlemorzsa
» majonéz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a lisztet, sót elkeverem , majd hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat,tojássárgát, tejfölt.
Gyors mozdulatokkal összekeverem az egészet.
Ezután fóliába csomagolom és a hűtőbe rakom legalább 1 órára.
Ha letelt az idő 4-5 mm vastagra kinyújtom a tésztát és kiszaggatom kerek formával.
Az előre kivajazott kosárkaformába teszem a tészta korongokat, és előmelegített 180 fokos sütőben kb : 20 perc alatt megsütöm .
Ebből az adagból kb: 14-16 kosárka lesz.
Hagyom , hogy kihűljön a tészta addig megcsinálom a tölteléket.
A pulykahúst kisebb darabokra felvágom , besózom és utána kevés olajon megpiritom.
Egy másik serpenyőben olajon megpiritom az apróra felvágott hagymát, ráteszem a vékonyan felszeletelt gombát s tovább pirítom együtt.
Közben sózom és borsozom .
A pulykahúst és a gombát összekeverem , hozzáadom az apróra felkockázott főtt tojást, zsemlemorzsát, jól összekeverem az egészet.
A legvégén adom hozzá a majonézt is.
A kihűlt kosarakat megtöltöm a húsos gombás ragúval, majd egész kaporszállal díszítem .
Megjegyzés / tipp:

A szilveszteri bulihoz nagyon jó , könnyű falatok,.
Hús helyett lehet még tölteni avokádókrémmel, körözöttel, májpástétommal, stb.

Meg lehet tölteni hallal is.

1 doboz tőkehalmáj
2 tojás
50 gramm zöld hagyma
20 g kapor
A halról leitatom a levét, összekeverem a főtt darabolt tojással, aprított hagymával és kaporral, majd megtöltöm a kosarakat.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 1 ember kedveli ibolya58
2012.12.31 23:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
szobahőmérsékletű vajat, hűtőbe rakom, előre kivajazott, tészta korongokat, tészta addig, pulykahúst kisebb, másik serpenyőben, apróra felvágott, vékonyan felszeletelt, gombát összekeverem, apróra felkockázott, legvégén adom, kihűlt kosarakat, húsos gombás, szilveszteri bulihoz, halról leitatom, főtt darabolt, kosárkaformába, avokádókrémmel, májpástétommal, előmelegített, mozdulatokkal, zsemlemorzsát, összekeverem, felkockázott, összekeverem, összekeverem, szilveszteri, kaporszállal, összekeverem, zsemlemorzsa, felszeletelt, tojássárgája, töltelékhez, tojássárgát, kiszaggatom, serpenyőben, megcsinálom, tölteléket, megpiritom, korongokat, csomagolom, pulykahúst, tészta, liszt, tejföl, tojássárgája, töltelékhez, gomba, pulykahús, tojás, nagyobb hagyma, zsemlemorzsa, majonéz,
Tunkolós pirított máj
1 komment 2 ember kedveli
Spagetti holland módra
0 komment 7 ember kedveli
Habos túrós lepény
0 komment 9 ember kedveli
Pikáns tejszínes, gombás csirke
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes rámás
1 komment 3 ember kedveli
Rácponty diétásan
0 komment 2 ember kedveli
Trappista sajt
0 komment 10 ember kedveli
Sóska krémleves-pirított kenyérkockákkal.
0 komment 3 ember kedveli
Márton szelet
0 komment 2 ember kedveli
Zöldpaszulycsorba
1 komment 1 ember kedveli
Bailey's recept III.
0 komment 3 ember kedveli
Fokhagymás sárgaborsó krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Bóbitás piskóta szelet
0 komment 13 ember kedveli
Meggyes-mákos muffin
0 komment 2 ember kedveli
Tangó szelet
2 komment 32 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.