Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Császármorzsa meggyel (smarni) recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 g liszt
» 125 ml tej
» 1 csipet
» 1 kk vaníliás cukor
» negyed citrom lereszelt héja
» 4 tojás sárgája
» 4 tojás fehérje
» 30 g kristálycukor
» 2 cl 80%-os Stroh-rum
» 40 g vaj
» 25 g friss vaj kristálycukor és porcukor a hintéshez
» 25 g mazsola
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.

A lisztet, a tojássárgáját, a tejet sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a rumot simára keverjük, majd félórát pihenni hagyjuk.
A fehérjét lágy habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a kristálycukrot.
A hab harmadát belekeverjük a fenti tésztába, majd a maradékot óvatosan, lapáttal beleforgatjuk.
A vajat teflonserpenyőben felmelegítjük (ne legyen túl forró).
Beleterítjük a tésztát, meghintjük a mazsolával. Röviden hagyjuk pirulni, majd a sütőbe tesszük. Mikor a teteje kezd száradni és színt kapni, kivesszük a sütőből, és a tésztát két lapáttal rombusz alakú darabokra szaggatjuk. Meghintjük vajjal és kristálycukorral, néhány másodpercre forró grill alá tesszük, hogy a vajas cukor rákaramellizálódjon.

Forrón adjuk, melegített tányérra, tálalás előtt még egyszer meghintjük némi porcukorral, körbeöntjük gyümölcsmártással
Megjegyzés / tipp:

A tésztába tehetünk durvára vágott pirított diót, a tejet helyettesíthetjük tejszínnel. Illenek hozzá a kompótok (szilva, meggy), párolt gyümölcsök (alma, körte) és a különböző lekvárok (barack, som, áfonya).
0 komment 11 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.10 22:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vaníliás cukrot, rumot simára, fehérjét lágy, fenti tésztába, maradékot óvatosan, sütőbe tesszük, teteje kezd, vajas cukor, tésztába tehetünk, tejet helyettesíthetjük, különböző lekvárok, kristálycukorral, kristálycukrot, kristálycukor, tojássárgáját, kristálycukor, Császármorzsa, előmelegítjük, beleforgatjuk, felmelegítjük, belekeverjük, Beleterítjük, körbeöntjük, porcukorral, citromhéjat, másodpercre, gyümölcsök, meghintjük, mazsolával, tejszínnel, Meghintjük, meghintjük, hozzáadjuk, szaggatjuk, melegített, hintéshez, darabokra, liszt, csipet, vaníliás cukor, negyed citrom lereszelt héja, tojás sárgája, tojás fehérje, kristálycukor, 80%-os Stroh-rum, mazsola,
Joghurtos epertorta.
0 komment 9 ember kedveli
Ananászos gomba
0 komment 4 ember kedveli
Paradicsomos csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenye alagút...
0 komment 4 ember kedveli
Áfonyás koszorú...
0 komment 4 ember kedveli
Spanyol madár
0 komment 2 ember kedveli
Kati tészta
0 komment 16 ember kedveli
Szárazbableves csipetkével
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséggel göngyölt hús!
0 komment 3 ember kedveli
Buci paleo
0 komment 2 ember kedveli
Hideg gyömölcskocsonya torta
0 komment 3 ember kedveli
Brassói tócsni !
1 komment 25 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 7 ember kedveli
Gesztenyés kocka
1 komment 18 ember kedveli
Magyaros gombócleves
1 komment 39 ember kedveli
Sonkás-sajtos rakott csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.