Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
A lisztet, a tojássárgáját, a tejet sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a rumot simára keverjük, majd félórát pihenni hagyjuk.
A fehérjét lágy habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a kristálycukrot.
A hab harmadát belekeverjük a fenti tésztába, majd a maradékot óvatosan, lapáttal beleforgatjuk.
A vajat teflonserpenyőben felmelegítjük (ne legyen túl forró).
Beleterítjük a tésztát, meghintjük a mazsolával. Röviden hagyjuk pirulni, majd a sütőbe tesszük. Mikor a teteje kezd száradni és színt kapni, kivesszük a sütőből, és a tésztát két lapáttal rombusz alakú darabokra szaggatjuk. Meghintjük vajjal és kristálycukorral, néhány másodpercre forró grill alá tesszük, hogy a vajas cukor rákaramellizálódjon.
Forrón adjuk, melegített tányérra, tálalás előtt még egyszer meghintjük némi porcukorral, körbeöntjük gyümölcsmártással
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tésztába tehetünk durvára vágott pirított diót, a tejet helyettesíthetjük tejszínnel. Illenek hozzá a kompótok (szilva, meggy), párolt gyümölcsök (alma, körte) és a különböző lekvárok (barack, som, áfonya).
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.10 22:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vaníliás cukrot, rumot simára, fehérjét lágy, fenti tésztába, maradékot óvatosan, sütőbe tesszük, teteje kezd, vajas cukor, tésztába tehetünk, tejet helyettesíthetjük, különböző lekvárok, kristálycukorral, kristálycukrot, kristálycukor, tojássárgáját, kristálycukor, Császármorzsa, előmelegítjük, beleforgatjuk, felmelegítjük, belekeverjük, Beleterítjük, körbeöntjük, porcukorral, citromhéjat, másodpercre, gyümölcsök, meghintjük, mazsolával, tejszínnel, Meghintjük, meghintjük, hozzáadjuk, szaggatjuk, melegített, hintéshez, darabokra, liszt, csipet, vaníliás cukor, negyed citrom lereszelt héja, tojás sárgája, tojás fehérje, kristálycukor, 80%-os Stroh-rum, mazsola,
|
|
|
|
|