Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Császármorzsa meggyel (smarni) recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 g liszt
» 125 ml tej
» 1 csipet
» 1 kk vaníliás cukor
» negyed citrom lereszelt héja
» 4 tojás sárgája
» 4 tojás fehérje
» 30 g kristálycukor
» 2 cl 80%-os Stroh-rum
» 40 g vaj
» 25 g friss vaj kristálycukor és porcukor a hintéshez
» 25 g mazsola
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.

A lisztet, a tojássárgáját, a tejet sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a rumot simára keverjük, majd félórát pihenni hagyjuk.
A fehérjét lágy habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a kristálycukrot.
A hab harmadát belekeverjük a fenti tésztába, majd a maradékot óvatosan, lapáttal beleforgatjuk.
A vajat teflonserpenyőben felmelegítjük (ne legyen túl forró).
Beleterítjük a tésztát, meghintjük a mazsolával. Röviden hagyjuk pirulni, majd a sütőbe tesszük. Mikor a teteje kezd száradni és színt kapni, kivesszük a sütőből, és a tésztát két lapáttal rombusz alakú darabokra szaggatjuk. Meghintjük vajjal és kristálycukorral, néhány másodpercre forró grill alá tesszük, hogy a vajas cukor rákaramellizálódjon.

Forrón adjuk, melegített tányérra, tálalás előtt még egyszer meghintjük némi porcukorral, körbeöntjük gyümölcsmártással
Megjegyzés / tipp:

A tésztába tehetünk durvára vágott pirított diót, a tejet helyettesíthetjük tejszínnel. Illenek hozzá a kompótok (szilva, meggy), párolt gyümölcsök (alma, körte) és a különböző lekvárok (barack, som, áfonya).
0 komment 11 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.10 22:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vaníliás cukrot, rumot simára, fehérjét lágy, fenti tésztába, maradékot óvatosan, sütőbe tesszük, teteje kezd, vajas cukor, tésztába tehetünk, tejet helyettesíthetjük, különböző lekvárok, kristálycukorral, kristálycukrot, kristálycukor, tojássárgáját, kristálycukor, Császármorzsa, előmelegítjük, beleforgatjuk, felmelegítjük, belekeverjük, Beleterítjük, körbeöntjük, porcukorral, citromhéjat, másodpercre, gyümölcsök, meghintjük, mazsolával, tejszínnel, Meghintjük, meghintjük, hozzáadjuk, szaggatjuk, melegített, hintéshez, darabokra, liszt, csipet, vaníliás cukor, negyed citrom lereszelt héja, tojás sárgája, tojás fehérje, kristálycukor, 80%-os Stroh-rum, mazsola,
Csirkemáj rizottó
0 komment 6 ember kedveli
Tojás fészekben
0 komment 1 ember kedveli
Gombuca
0 komment 8 ember kedveli
Meggyes piskóta.
0 komment 5 ember kedveli
Cigánypecsenye.
0 komment 15 ember kedveli
Karfiolfelfújt
1 komment 5 ember kedveli
Sopszka saláta uborkával
0 komment 3 ember kedveli
Gombával, paprikával töltött pulykamell
0 komment 11 ember kedveli
Burgonya főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Bolgár muszaka !
0 komment 8 ember kedveli
Az almás palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Babos káposzta
1 komment 4 ember kedveli
Eperlekvár cukor nélkül
0 komment 6 ember kedveli
Mézes tojás flip
0 komment 1 ember kedveli
Sütőben sült sütőtök
1 komment 3 ember kedveli
Narancs saláta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.