Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, még a fog keménynél is maradhat keményebb, mert a sütőben, a szaftos raguval puhulni fog, és így lesz tökéletes. A szalonnát és a sonkát kockázd fel.
Pirítsd zsírjára a szalonnát, majd pár percig pirítsd rajta a sonkát is, ezután reszeld rájuk a fokhagymát, keverd melléjük az apróra tépkedett bazsalikomot és szórj rájuk ízlésednek megfelelő mennyiségű fehérborsot - pár csipetnyinél biztosan nem kell több! -, keverd át egyszer, majd vedd le a tűzről.
Egy tűzálló tálat vajazz ki vékonyan, majd halmozd bele a leszűrt tésztát, aztán keverd hozzá a sonkás-baconos mixtúrát. Az egészet szórd meg jó alaposan sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd meg 10-15 perc alatt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sajtból tulajdonképp bármennyit elbír ez a fogás, a receptben megadott duplájával is remek lesz, de akár tejföllel elkeverve is halmozhatod a tetejére, úgy még finomabb!
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
jolika66
2015.06.22 18:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztát főzd, végeredmény igazán, szaftos raguval, sonkát kockázd, apróra tépkedett, tűzálló tálat, leszűrt tésztát, sonkás-baconos mixtúrát, egészet szórd, receptben megadott, előmelegített, tulajdonképp, csipetnyinél, bazsalikomot, halmozhatod, fehérborsot, végeredmény, kikenéséhez, ízlésednek, fokhagymát, duplájával, mennyiségű, bármennyit, elkeverve, tépkedett, tejföllel, szalonnát, megfelelő, közepesen, fokhagyma, szalonnát, tökéletes, keménynél, receptben, keményebb, mixtúrát, penne tészta, sonka, húsos bacon, gerezd fokhagyma, bors, kikenéséhez,
|
|
|
|
|
Gombák
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|