Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bádeni őzgerinc. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 őzgerinc lehártyázva, ínak nélkül
» 1 hagyma
» 5 dkg zeller
» 1 répa
» borókabogyó
» 3 evőkanálnyi olaj
» só
» bors
» 2 dl vörösbor
» 2 dl fehérbor
» áfonyalekvár
» 2 vilmoskörte
» 4 dl tejszín
» 1 citrom leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az őzgerincet forró olajban minden oldalról átpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a borókabogyót és a hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, s közép meleg (180-200 C°) sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ha kész, a húst kivesszük, a tepsiben maradt zöldséget a vörösborral és 2 evőkanálnyi áfonyalekvárral átforraljuk, majd átszűrés után a tejszínnel besűrítjük, és sóval, borssal ízesítjük.

Közben a körtéket megmossuk, felezzük, a magházukat karalábévájóval kiszedjük, majd a citromleves fehérborban 10 percig főzzük.

Egy előmelegített tálon elhelyezzük a felszeletelt és a csontra visszatett őzgerincet, és az áfonyalekvárral töltött körtékkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

A vadas hús elkészítése mindig sikeres, ha gyümölcsöt is használunk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.08 16:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
őzgerincet forró, húst kivesszük, tepsiben maradt, tejszínnel besűrítjük, körtéket megmossuk, magházukat karalábévájóval, citromleves fehérborban, előmelegített tálon, csontra visszatett, áfonyalekvárral töltött, karalábévájóval, áfonyalekvárral, áfonyalekvárral, előmelegített, borókabogyót, felszeletelt, áfonyalekvár, evőkanálnyi, elkészítése, átforraljuk, vilmoskörte, fűszerezzük, borókabogyó, elhelyezzük, zöldségeket, lehártyázva, evőkanálnyi, fehérborban, vörösborral, citromleves, hozzáadjuk, használunk, magházukat, őzgerincet, visszatett, átpirítunk, hagyma, zeller, répa, borókabogyó, evőkanálnyi olaj, bors, vörösbor, fehérbor, áfonyalekvár, vilmoskörte, tejszín, citrom leve,
Egészséges máktorta
0 komment 7 ember kedveli
Bográcsgulyás
2 komment 9 ember kedveli
Zalai kosárka
2 komment 11 ember kedveli
Öntött túrós lepény!
0 komment 28 ember kedveli
Hagymás tojássaláta
0 komment 9 ember kedveli
Habos tetejű
0 komment 4 ember kedveli
Villányi babos nyúl.
0 komment 3 ember kedveli
Vaníliás linzer
0 komment 6 ember kedveli
Túrósfánk
2 komment 12 ember kedveli
Sport szelet sütés nélkül
1 komment 64 ember kedveli
Céklás fánk
0 komment 2 ember kedveli
Lebbencsleves
0 komment 3 ember kedveli
Sárgabarackos sütemény.
0 komment 11 ember kedveli
Rakott zöldbab
0 komment 3 ember kedveli
Hagymás bab
0 komment 7 ember kedveli
Pudingos csokis fánk
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.