Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bádeni őzgerinc. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 őzgerinc lehártyázva, ínak nélkül
» 1 hagyma
» 5 dkg zeller
» 1 répa
» borókabogyó
» 3 evőkanálnyi olaj
» só
» bors
» 2 dl vörösbor
» 2 dl fehérbor
» áfonyalekvár
» 2 vilmoskörte
» 4 dl tejszín
» 1 citrom leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az őzgerincet forró olajban minden oldalról átpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a borókabogyót és a hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, s közép meleg (180-200 C°) sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ha kész, a húst kivesszük, a tepsiben maradt zöldséget a vörösborral és 2 evőkanálnyi áfonyalekvárral átforraljuk, majd átszűrés után a tejszínnel besűrítjük, és sóval, borssal ízesítjük.

Közben a körtéket megmossuk, felezzük, a magházukat karalábévájóval kiszedjük, majd a citromleves fehérborban 10 percig főzzük.

Egy előmelegített tálon elhelyezzük a felszeletelt és a csontra visszatett őzgerincet, és az áfonyalekvárral töltött körtékkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

A vadas hús elkészítése mindig sikeres, ha gyümölcsöt is használunk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.08 16:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
őzgerincet forró, húst kivesszük, tepsiben maradt, tejszínnel besűrítjük, körtéket megmossuk, magházukat karalábévájóval, citromleves fehérborban, előmelegített tálon, csontra visszatett, áfonyalekvárral töltött, karalábévájóval, áfonyalekvárral, áfonyalekvárral, előmelegített, borókabogyót, felszeletelt, áfonyalekvár, evőkanálnyi, elkészítése, átforraljuk, vilmoskörte, fűszerezzük, borókabogyó, elhelyezzük, zöldségeket, lehártyázva, evőkanálnyi, fehérborban, vörösborral, citromleves, hozzáadjuk, használunk, magházukat, őzgerincet, visszatett, átpirítunk, hagyma, zeller, répa, borókabogyó, evőkanálnyi olaj, bors, vörösbor, fehérbor, áfonyalekvár, vilmoskörte, tejszín, citrom leve,
Erdélyi zsiványpecsenye puliszkával
0 komment 1 ember kedveli
Őszibarack kókuszkrémmel !
0 komment 2 ember kedveli
Zöldségleves-burgonyagombóccal.
0 komment 4 ember kedveli
Sült banán
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszcsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Húsgombócok paradicsomszószban
0 komment 1 ember kedveli
Kápia paprikás sajtkrém.
0 komment 1 ember kedveli
Húsvéti tojástorta
0 komment 6 ember kedveli
Lencseleves gyerekeknek
0 komment 1 ember kedveli
Tárkonyos csirkeragu leves
1 komment 4 ember kedveli
Kávés keksztekercs
0 komment 3 ember kedveli
Görög gyümölcsleves gyümölcsdarabokkal
1 komment 1 ember kedveli
Csirkésrétes sajtkrémmel.
0 komment 4 ember kedveli
Aszalt szilvás csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Citromos túrókrémtorta
0 komment 8 ember kedveli
Pikáns tejfölös csirke csíkok
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.