Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Tésztához a vizet a margarinnal felteszem forrni egy fazékban.
Ha forr belekeverem a lisztet. Főzöm, míg összeáll (Kb 1 perc)
Tűzről levéve (forrón) hozzákeverem EGYENKÉNT a tojásokat.
Tepsit kibélelem sütőpapírral és kis halmokat rakok a masszából.
(kb 12-15 db)
A tejet felteszem forrni.
A tojássárgákat kikeverem a cukorral és hozzáadom a lisztet és ezt a tejben felfőzöm.
A tojások keményre vert habját hozzáadom. Akár lehet forrón hozzáadni, akár hidegen is. Ha hidegen keverem hozzá a habot a tejes krémhez, akkor folyósabb lesz.
Hozzákeverem a vaníliáscukrot is, amiből hagyok egy kicsit a fánkok tetejét megszórni.
Ha a fánkok kihültek, az alját levágom és a közepét megtöltöm a krémmel.
Tetejét vaníliás porcukorral hintem meg.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A sütőt már akkor bekapcsolom, amikor elkezdem készíteni a süteményt.
FONTOS, hogy forró sütőbe tegyük, és legalább 25 percig ne nyissuk ki a sütőajtót sütés közben !
Sütés ideje : 225 fokon 25-35 perc.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
horgasnora
2013.01.13 14:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
margarinnal felteszem, tejet felteszem, tojássárgákat kikeverem, tejben felfőzöm, tojások keményre, tejes krémhez, fánkok tetejét, fánkok kihültek, alját levágom, közepét megtöltöm, sütőajtót sütés, vaníliáscukrot, tojássárgákat, kristálycukor, Hozzákeverem, hozzákeverem, sütőpapírral, margarinnal, bekapcsolom, porcukorral, belekeverem, kikeverem, Tésztához, felteszem, felteszem, EGYENKÉNT, tojásokat, kibélelem, hozzáadom, masszából, hozzáadom, megszórni, süteményt, készíteni, megtöltöm, folyósabb, hozzáadni, Tészta evőkanál, Krém tojás,
|
|
|
|
|