Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lecsós rakott hús recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 6-8 szelet sertés tarja, comb (de használhatunk csirke vagy pulykamellet is)
» só
» bors
» fokhagymakrém
» ételízesítő
» olaj
» 1 kg burgonya
» 1 nagyobb cukkini
» 1 padlizsán
» 1 patiszon
» kész lecsó (kb 2 személyes adag) vagy a hozzávalók (paprika, paradicsom, hagyma)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst megsózom, befűszerezem - csirkemellhez tehetünk kakukkfüvet, sertéscombhoz pedig a majorannát részesítsük előnyben!
A krumplit meghámozom és karikákra szeletelem, és a többi zöldséget is ugyanúgy. A padlizsánt hámozzuk meg, a cukkinit nem kötelező, ha friss és zsenge.
Egy akkora tepsit (tipp: inkább hőálló üvegtálat vagy kerámiatálat) kicsit kiolajozok, amibe az ízlés szerint fűszerezett hússzeleteket vagy darabokat egymás mellé tudom fektetni. A húsra krumpli, és a többi zöldség szépen sorban, amíg el nem fogy. A zöldségeket sóval és ételízesítővel szórom be.
Az egésznek a tetejére egy kis bacon szalonna, olaj, majd a lecsó kerül.
A hústól és a zöldségektől függ, mennyi idő alatt készül el. A sertéshúsnak több idő kell, ezt 3/4 - 1 órát is kell alufólia alatt párolni, mielőtt elkezdenénk pirítani a tetejét.
Ha nem lecsót, hanem a paradicsomot, paprikát és hagymát nyersen tesszük a krumplira, szintén többet kell várnunk. A paradicsom ugyanis sok levet enged, ami miatt hosszabb lesz a főzés folyamata.
Megjegyzés / tipp:

Tehetünk sajtot az egész tetejére, amely majd szépen rásül az egészre.

Jó étvágyat!
0 komment 4 ember kedveli birann
2013.07.25 13:53
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst megsózom, majorannát részesítsük, krumplit meghámozom, többi zöldséget, padlizsánt hámozzuk, akkora tepsit, ízlés szerint, húsra krumpli, többi zöldség, zöldségeket sóval, lecsó kerül, zöldségektől függ, sertéshúsnak több, paradicsom ugyanis, főzés folyamata, egész tetejére, ételízesítővel, csirkemellhez, használhatunk, sertéscombhoz, fokhagymakrém, hússzeleteket, kerámiatálat, befűszerezem, pulykamellet, sertéshúsnak, zöldségektől, paradicsomot, fűszerezett, részesítsük, kakukkfüvet, ételízesítő, zöldségeket, elkezdenénk, paradicsom, padlizsánt, szeletelem, hozzávalók, majorannát, meghámozom, paradicsom, kiolajozok, bors, fokhagymakrém, ételízesítő, olaj, burgonya, nagyobb cukkini, padlizsán, patiszon,
Brassói ahogy szeretem
0 komment 11 ember kedveli
Áfonyás charlotte
0 komment 2 ember kedveli
Bigos
0 komment 2 ember kedveli
Tormával töltött csülök
0 komment 3 ember kedveli
fogyi galuska
0 komment 1 ember kedveli
Banános tiramisu
1 komment 4 ember kedveli
Császárfánk
0 komment 8 ember kedveli
Patiszonfasírt dödöllével
0 komment 6 ember kedveli
Csotros kalács
0 komment 1 ember kedveli
Hentes tokány csirkemellből.
0 komment 15 ember kedveli
Gyümölcsös tekercs
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi puncskocka
0 komment 3 ember kedveli
Patisszonpogácsa...
0 komment 11 ember kedveli
Karfioltócsni csípős mártogatóssal
0 komment 5 ember kedveli
Tarhonya, a magyaros aprótészta
0 komment 3 ember kedveli
Almarózsa
1 komment 17 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.