Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fokhagymás hal ropogós bundában recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg szálkamentes halfilé (tonhal, hekk....)
» fokhagyma
» tej
» finomliszt
» só
» A "panírhoz":
» fél csésze étkezési keményítő
» fél csésze finomliszt
» 2 tojássárgája
» só és jéghideg víz
» A sütéshez: sütőolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós). Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg halszeletet, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hal, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes halfilét bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a halat.
Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább két órára) hűtőbe tesszük.
Pácolás után a halszeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, és lisztben megforgatjuk.
A keményítőből, lisztből, kicsi sóból és tojássárgából tésztát keverünk annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. (Nem kell tökéletesen simára keverni, de száraz lisztcsomók ne legyenek benne.)
A lisztben megforgatott halszeleteket belemártjuk ebbe a tésztába úgy, hogy a tészta mindenhol befedje a halat, majd bő forró olajban aranysárgára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálalhatjuk sült krumplival, rizzsel, zöldséggel. Mindegyikkel nagyon ízletes.
0 komment 8 ember kedveli taszat
2018.01.06 23:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halszeleteket kicsit, tengeri halat, kiló halhoz, zárható tetejű, réteg halszeletet, rétegezést addig, összes halfilét, tálat lezárjuk, halszeleteket kivesszük, fokhagymás tejből, lisztben megforgatott, tészta mindenhol, lecsöpögtetjük, tejfölsűrűségű, halszeleteket, halszeleteket, tojássárgából, halszeleteket, megforgatott, megforgatjuk, szálkamentes, tojássárgája, keményítőből, Mindegyikkel, aranysárgára, lisztcsomók, tökéletesen, belemártjuk, Tálalhatjuk, halszeletet, rádobálunk, folytatjuk, rétegezést, fokhagymás, Fokhagymás, fokhagymát, finomliszt, zöldséggel, fokhagyma, finomliszt, "panírhoz", csésze étkezési keményítő, csésze finomliszt, tojássárgája, jéghideg, sütéshez sütőolaj,
Roston sült lazac pirított baconszalonnával.
0 komment 2 ember kedveli
zöldságes rizs
0 komment 2 ember kedveli
Pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Makaróni sajtkrémmel
0 komment 8 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Házi sörperec
0 komment 5 ember kedveli
MÉZES KACSACOMB VELE SÜLT KRUMPLIVAL
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos rúd
0 komment 14 ember kedveli
Sóskaleves buggyantott tojással
0 komment 1 ember kedveli
Vörösboros pirított sertésmáj
0 komment 11 ember kedveli
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
0 komment 9 ember kedveli
lencsefőzelék
0 komment 3 ember kedveli
Pizzás csiga
0 komment 1 ember kedveli
Téli paradicsomleves betűtésztával
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos rúd
1 komment 23 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.