Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet felforraltam és hagytam, hogy visszahűljön annyira, hogy beledugva az ujjam ne legyen nagyon meleg. Belekevertem a tejfölt, egy habverővel elkevertem homogénné. A konyhában (22 fok) hagytam megaludni.
A kész tejföl teteje sűrűbb, zsírosabb lett, ezt külön leszedtem. Az alja hígabb, soványabb. Az íze kellemesen savanykás, kicsit más, mint a bolti, az őstermelői tejföl ízével szinte megegyezik.
Lehetséges a beoltás után több üvegbe szétrakni, adagonként, és úgy alvasztani meg. Nekem most nagyobb mennyiség kellett, nem maradt meg sokáig, így volt praktikusabb.
Lett belőle, egészen zsíros sűrű tejföl, hígabb, zsírszegényebb tejföl. Le lehet csöpögtetni, akkor sűrű, krémes lesz.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Lehet kevesebb tejföllel beoltani, lehet melegebben tartani, akkor előbb lesz készen és lehet bolti tejjel is készíteni.
|
|
|
|
1 komment
|
15 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.01.15 21:39
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
piktorka2 |
2016.01.08. 13:46 (#1) |
|
 |
Hát a bolti tejjel azért gondba lennék. Nem megalszik, hanem megkeseredik. |
| |
|
|
|
tejet felforraltam, habverővel elkevertem, kész tejföl, alja hígabb, őstermelői tejföl, beoltás után, zsírszegényebb, felforraltam, visszahűljön, Belekevertem, praktikusabb, csöpögtetni, őstermelői, Lehetséges, melegebben, megegyezik, adagonként, elkevertem, alvasztani, habverővel, kellemesen, szétrakni, homogénné, zsírosabb, mennyiség, savanykás, soványabb, leszedtem, megaludni, konyhában, készítése, tejföllel, házitej,
|
|
|
|
|