Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szalontüdő... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg sertéstüdő
» 2 fej hagyma
» 1 egész citrom + a reszelt héja
» babérlevél
» egész bors
» őrölt piros paprika
» só
» mustár
» 1 evőkanál kristálycukor
» liszt
» 2 evőkanál sertészsír
» 1 pohár tejföl
» ecet (tárkonyecet ha van)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A tüdőt és sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavarom, miután a héját lereszeltem.

Közben a zsírból és a lisztből világos rántást készítek, belekeverem a kristálycukrot, mikor már karamellizálódott, hozzákeverem a mustárt, a reszelt citromhéjat, és a tűzről lehúzva a pirospaprikával elkeverem, majd a tejföllel felhígítom.

Mikor a tüdő elég puha, kiszedem, és ujjnyi csíkokra vágom. (hörgőitől megszabadulok)

A vöröshagymát elturmixolom a leszűrt abáló lében. A levet az előzőleg elkészített rántással besűrítem, hozzáöntöm a citromlevet, és még egy kis ecettel tovább savanyítom.

Hozzáadom a csíkokra vágott tüdőt és szívet, majd még további 10-15 percig lassú tűzön forralom.
Megjegyzés / tipp:

Zsemlegombóccal, tejföllel bőven nyakon öntve tálalom.
0 komment 10 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 16:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
főzőlébe beleteszem, egész hagymát, teatojásba rakom, egész borsot, citromlevet kicsavarom, héját lereszeltem, lisztből világos, reszelt citromhéjat, tűzről lehúzva, pirospaprikával elkeverem, tejföllel felhígítom, tüdő elég, vöröshagymát elturmixolom, leszűrt abáló, előzőleg elkészített, csíkokra vágott, Zsemlegombóccal, pirospaprikával, kristálycukrot, megszabadulok, kristálycukor, babérlevelet, vöröshagymát, elturmixolom, hozzákeverem, citromlevet, citromhéjat, lereszeltem, belekeverem, tárkonyecet, citromlevet, elkészített, sertészsír, felhígítom, hozzáöntöm, beleteszem, savanyítom, sertéstüdő, Szalontüdő, teatojásba, babérlevél, kicsavarom, sertéstüdő, hagyma, egész citrom reszelt héja, babérlevél, egész bors, őrölt piros paprika, mustár, evőkanál kristálycukor, liszt, evőkanál sertészsír, pohár tejföl, ecet tárkonyecet,
Rakott padlizsán borral, paradicsommal és sajttal.
0 komment 8 ember kedveli
Hófehérke sütemény
0 komment 18 ember kedveli
Pangasius brokkolival
0 komment 1 ember kedveli
Epertorta
0 komment 5 ember kedveli
Meggyes piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs).
0 komment 4 ember kedveli
Köménymagos rudacskák
0 komment 4 ember kedveli
Sertésborda chilis babbal !
0 komment 5 ember kedveli
Epres-mentás mini torta.
0 komment 2 ember kedveli
Mákos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Tiszai halászlé-bográcsban-
2 komment 5 ember kedveli
Hagymás lepény
1 komment 1 ember kedveli
Rakott palacsinta csabai módra
0 komment 1 ember kedveli
Túrós-barackos-kakaós szelet
0 komment 1 ember kedveli
Cukkinivel és gombával rakott tészta...
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell narancsmártással
2 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.