Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szalontüdő... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg sertéstüdő
» 2 fej hagyma
» 1 egész citrom + a reszelt héja
» babérlevél
» egész bors
» őrölt piros paprika
» só
» mustár
» 1 evőkanál kristálycukor
» liszt
» 2 evőkanál sertészsír
» 1 pohár tejföl
» ecet (tárkonyecet ha van)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A tüdőt és sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavarom, miután a héját lereszeltem.

Közben a zsírból és a lisztből világos rántást készítek, belekeverem a kristálycukrot, mikor már karamellizálódott, hozzákeverem a mustárt, a reszelt citromhéjat, és a tűzről lehúzva a pirospaprikával elkeverem, majd a tejföllel felhígítom.

Mikor a tüdő elég puha, kiszedem, és ujjnyi csíkokra vágom. (hörgőitől megszabadulok)

A vöröshagymát elturmixolom a leszűrt abáló lében. A levet az előzőleg elkészített rántással besűrítem, hozzáöntöm a citromlevet, és még egy kis ecettel tovább savanyítom.

Hozzáadom a csíkokra vágott tüdőt és szívet, majd még további 10-15 percig lassú tűzön forralom.
Megjegyzés / tipp:

Zsemlegombóccal, tejföllel bőven nyakon öntve tálalom.
0 komment 10 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 16:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
főzőlébe beleteszem, egész hagymát, teatojásba rakom, egész borsot, citromlevet kicsavarom, héját lereszeltem, lisztből világos, reszelt citromhéjat, tűzről lehúzva, pirospaprikával elkeverem, tejföllel felhígítom, tüdő elég, vöröshagymát elturmixolom, leszűrt abáló, előzőleg elkészített, csíkokra vágott, Zsemlegombóccal, pirospaprikával, kristálycukrot, megszabadulok, kristálycukor, babérlevelet, vöröshagymát, elturmixolom, hozzákeverem, citromlevet, citromhéjat, lereszeltem, belekeverem, tárkonyecet, citromlevet, elkészített, sertészsír, felhígítom, hozzáöntöm, beleteszem, savanyítom, sertéstüdő, Szalontüdő, teatojásba, babérlevél, kicsavarom, sertéstüdő, hagyma, egész citrom reszelt héja, babérlevél, egész bors, őrölt piros paprika, mustár, evőkanál kristálycukor, liszt, evőkanál sertészsír, pohár tejföl, ecet tárkonyecet,
Fonott csirkemell paradicsomsalátával
0 komment 1 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Pulykamell Mozzarellával
0 komment 2 ember kedveli
Tzatziki-sauce.
2 komment 7 ember kedveli
Finom vajas pogácsa, bögrésen
0 komment 34 ember kedveli
Kakaós panna cotta
0 komment 1 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
Zellerkrémleves
1 komment 1 ember kedveli
Bakonyi rőzse.
0 komment 10 ember kedveli
Puncsos keksz szelet
0 komment 41 ember kedveli
Csámcsogó
0 komment 10 ember kedveli
Káposztaleves korhelyeknek
0 komment 5 ember kedveli
Pillangós muffin
0 komment 7 ember kedveli
Margit szelet
0 komment 6 ember kedveli
Gyors túrós pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Reform tojásos nokedli.
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.