Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tüdőt és sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavarom, miután a héját lereszeltem.
Közben a zsírból és a lisztből világos rántást készítek, belekeverem a kristálycukrot, mikor már karamellizálódott, hozzákeverem a mustárt, a reszelt citromhéjat, és a tűzről lehúzva a pirospaprikával elkeverem, majd a tejföllel felhígítom.
Mikor a tüdő elég puha, kiszedem, és ujjnyi csíkokra vágom. (hörgőitől megszabadulok)
A vöröshagymát elturmixolom a leszűrt abáló lében. A levet az előzőleg elkészített rántással besűrítem, hozzáöntöm a citromlevet, és még egy kis ecettel tovább savanyítom.
Hozzáadom a csíkokra vágott tüdőt és szívet, majd még további 10-15 percig lassú tűzön forralom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Zsemlegombóccal, tejföllel bőven nyakon öntve tálalom.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.19 16:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
főzőlébe beleteszem, egész hagymát, teatojásba rakom, egész borsot, citromlevet kicsavarom, héját lereszeltem, lisztből világos, reszelt citromhéjat, tűzről lehúzva, pirospaprikával elkeverem, tejföllel felhígítom, tüdő elég, vöröshagymát elturmixolom, leszűrt abáló, előzőleg elkészített, csíkokra vágott, Zsemlegombóccal, pirospaprikával, kristálycukrot, megszabadulok, kristálycukor, babérlevelet, vöröshagymát, elturmixolom, hozzákeverem, citromlevet, citromhéjat, lereszeltem, belekeverem, tárkonyecet, citromlevet, elkészített, sertészsír, felhígítom, hozzáöntöm, beleteszem, savanyítom, sertéstüdő, Szalontüdő, teatojásba, babérlevél, kicsavarom, sertéstüdő, hagyma, egész citrom reszelt héja, babérlevél, egész bors, őrölt piros paprika, mustár, evőkanál kristálycukor, liszt, evőkanál sertészsír, pohár tejföl, ecet tárkonyecet,
|
|
|
|
|