Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szalontüdő... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg sertéstüdő
» 2 fej hagyma
» 1 egész citrom + a reszelt héja
» babérlevél
» egész bors
» őrölt piros paprika
» só
» mustár
» 1 evőkanál kristálycukor
» liszt
» 2 evőkanál sertészsír
» 1 pohár tejföl
» ecet (tárkonyecet ha van)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A tüdőt és sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavarom, miután a héját lereszeltem.

Közben a zsírból és a lisztből világos rántást készítek, belekeverem a kristálycukrot, mikor már karamellizálódott, hozzákeverem a mustárt, a reszelt citromhéjat, és a tűzről lehúzva a pirospaprikával elkeverem, majd a tejföllel felhígítom.

Mikor a tüdő elég puha, kiszedem, és ujjnyi csíkokra vágom. (hörgőitől megszabadulok)

A vöröshagymát elturmixolom a leszűrt abáló lében. A levet az előzőleg elkészített rántással besűrítem, hozzáöntöm a citromlevet, és még egy kis ecettel tovább savanyítom.

Hozzáadom a csíkokra vágott tüdőt és szívet, majd még további 10-15 percig lassú tűzön forralom.
Megjegyzés / tipp:

Zsemlegombóccal, tejföllel bőven nyakon öntve tálalom.
0 komment 10 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 16:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
főzőlébe beleteszem, egész hagymát, teatojásba rakom, egész borsot, citromlevet kicsavarom, héját lereszeltem, lisztből világos, reszelt citromhéjat, tűzről lehúzva, pirospaprikával elkeverem, tejföllel felhígítom, tüdő elég, vöröshagymát elturmixolom, leszűrt abáló, előzőleg elkészített, csíkokra vágott, Zsemlegombóccal, pirospaprikával, kristálycukrot, megszabadulok, kristálycukor, babérlevelet, vöröshagymát, elturmixolom, hozzákeverem, citromlevet, citromhéjat, lereszeltem, belekeverem, tárkonyecet, citromlevet, elkészített, sertészsír, felhígítom, hozzáöntöm, beleteszem, savanyítom, sertéstüdő, Szalontüdő, teatojásba, babérlevél, kicsavarom, sertéstüdő, hagyma, egész citrom reszelt héja, babérlevél, egész bors, őrölt piros paprika, mustár, evőkanál kristálycukor, liszt, evőkanál sertészsír, pohár tejföl, ecet tárkonyecet,
Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal
1 komment 4 ember kedveli
Mogyorókrémes,csokis rolád
0 komment 5 ember kedveli
Karinthy-szelet
0 komment 3 ember kedveli
Rókagomba krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Francia hagymaleves ( Soupe á l'oignon gratiné )
1 komment 7 ember kedveli
Fasírtgolyók
0 komment 2 ember kedveli
Ribizlis vaníliakrém
0 komment 1 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Húsgombóc paradicsommártásba
0 komment 4 ember kedveli
Bundáskenyér – másként
0 komment 13 ember kedveli
10 perces
0 komment 6 ember kedveli
Almás-zabpelyhes sütemény
0 komment 10 ember kedveli
Dominó szelet...
0 komment 6 ember kedveli
Pavlova-torta
0 komment 3 ember kedveli
Juhturós puliszka
0 komment 4 ember kedveli
Fahéjas-csokis tobozkeksz
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.