Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kelkáposztát vékony szeletekre felvágjuk, és a kevés olajon megpirított hagymára szórjuk. Hozzáadunk felkarikázott sárgarépát, és felöntjük 1-1,5 l csontlével.
Fűszerezésében a só és a bors mellett a kömény elengedhetetlen. A felkarikázott virslit a legvégén tesszük bele, amikor a répa és a kelkáposzta már megpuhult, és még egyszer összerottyantjuk.
A legvégén behabarjuk 2 dl tejföllel, és megszórjuk petrezselyemmel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez az a leves ugyanis, amiből bármennyit ehetünk büntetlenül. Sőt, minél többet eszünk belőle, az annál kedvezőbb lesz fogyókúránk szempontjából.
|
|
|
|
1 komment
|
4 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.19 18:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
idppp |
2016.12.08. 12:59 (#1) |
|
 |
Javaslom a zöldségeket nem felkarikázni, hanem julienre vágni, akkorára, mint a gyufatészta, nem árt bele pár szem felkockázott krumpli sem. Van aki berántja, úgy tejfölözi,és megsüti a karikára vágott virslit,az sokkal ízletesebb lesz! |
| |
|
|
|
kelkáposztát vékony, kevés olajon, bors mellett, kömény elengedhetetlen, felkarikázott virslit, legvégén tesszük, legvégén behabarjuk, annál kedvezőbb, összerottyantjuk, elengedhetetlen, petrezselyemmel, Fűszerezésében, felkarikázott, felkarikázott, szempontjából, kelkáposztát, behabaráshoz, petrezselyem, megpirított, büntetlenül, kelkáposzta, kelkáposzta, fogyókúránk, Frankfurti, szeletekre, csontlével, sárgarépát, Hozzáadunk, behabarjuk, megszórjuk, bármennyit, felöntjük, köménymag, tejföllel, kisebb kelkáposzta, virsli, kevés tejföl behabaráshoz, csontlé, petrezselyem,
|
|
|
|
|