Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mazsolás -túrós csiga citrommázzal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg félzsíros tehéntúró
» 30 dkg hideg vaj
» csipetnyi
» 1 tk. vaníliás cukor
» 25 dkg liszt
» 1 tk.sütőpor
» 12,5 dkg mazsola
» 5 dkg őrölt mogyoró
» 1 tk. őrölt fahéj
» 5 dkg porcukor
» Citrommázhoz:
» 15 dkg porcukor
» 3-4 ek. citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük (én csak villával szoktam szétnyomkodni).
25 dkg hideg vajat elforgácsolunk, és a sóval, a vaníliás cukorral, a liszttel és a sütőporral együtt a túróhoz adjuk.Először a robotgép tésztakeverőjével jól összekeverjük, majd lisztezett kézzel sima tésztává gyúrjuk.Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. (Az eredeti recept 40x60 cm-es téglalapot javasol, nekem ennél kisebb a gyúródeszkám, ezért én kb. 30 x 40-esre tudom nyújtani, de így is tökéletes lesz a végeredmény.)A maradék 5 dkg vajat felolvasztjuk, és ha már nem meleg, bekenjük vele a kinyújtott tésztalapot.A forró vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát összekeverjük a fahéjjal, porcukorral és mogyoróval, majd az egész tésztát beszórjuk vele.
Szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.A sütőt előmelegítjük 200 fokra
A felszeletelt tésztát kivajazott tepsibe rakosgatjuk. (Ne túl szorosan egymás mellé, mert sülés közben megnőnek a csigák)
A sütő középső részére téve 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Eközben a porcukrot összekeverjük a citromlével és a kisült, még forró csigákra csorgatjuk, majd az egészet hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés / tipp:

Jó évágyat kívánok.
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2014.03.02 16:30
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
túrót szitán, vaníliás cukorral, sütőporral együtt, túróhoz adjuk, robotgép tésztakeverőjével, eredeti recept, kinyújtott tésztalapot, forró vízben, egész tésztát, sütőt előmelegítjük, felszeletelt tésztát, sütő középső, porcukrot összekeverjük, egészet hagyjuk, elforgácsolunk, lecsepegtetett, előmelegítjük, összekeverjük, összekeverjük, szétnyomkodni, összekeverjük, felolvasztjuk, gyúródeszkám, Citrommázhoz, aranybarnára, citrommázzal, felszeletelt, feltekerjük, végeredmény, rakosgatjuk, pihentetjük, porcukorral, citromlével, tésztalapot, csomagolva, kinyújtott, csorgatjuk, szeleteket, kivajazott, sütőporral, félzsíros tehéntúró, hideg vaj, csipetnyi, vaníliás cukor, liszt, sütőpor, mazsola, őrölt mogyoró, őrölt fahéj, porcukor, Citrommázhoz, porcukor, citromlé,
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Ház franciakrémes
0 komment 17 ember kedveli
Citromos meggyes krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos muffin
0 komment 6 ember kedveli
Kelt málé
0 komment 3 ember kedveli
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)
0 komment 26 ember kedveli
Mézes-narancsos csirke
0 komment 4 ember kedveli
Obatzer (bajor sajtkrém)
0 komment 2 ember kedveli
Mákos sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Sárgaborsókrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Kivis- tejfölös bomba
2 komment 3 ember kedveli
Töltött csirke palóc módra
1 komment 1 ember kedveli
Fonott kalács.
0 komment 3 ember kedveli
Étcsokoládés-torta
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Királyhalom !
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.