Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mazsolás -túrós csiga citrommázzal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg félzsíros tehéntúró
» 30 dkg hideg vaj
» csipetnyi
» 1 tk. vaníliás cukor
» 25 dkg liszt
» 1 tk.sütőpor
» 12,5 dkg mazsola
» 5 dkg őrölt mogyoró
» 1 tk. őrölt fahéj
» 5 dkg porcukor
» Citrommázhoz:
» 15 dkg porcukor
» 3-4 ek. citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük (én csak villával szoktam szétnyomkodni).
25 dkg hideg vajat elforgácsolunk, és a sóval, a vaníliás cukorral, a liszttel és a sütőporral együtt a túróhoz adjuk.Először a robotgép tésztakeverőjével jól összekeverjük, majd lisztezett kézzel sima tésztává gyúrjuk.Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. (Az eredeti recept 40x60 cm-es téglalapot javasol, nekem ennél kisebb a gyúródeszkám, ezért én kb. 30 x 40-esre tudom nyújtani, de így is tökéletes lesz a végeredmény.)A maradék 5 dkg vajat felolvasztjuk, és ha már nem meleg, bekenjük vele a kinyújtott tésztalapot.A forró vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát összekeverjük a fahéjjal, porcukorral és mogyoróval, majd az egész tésztát beszórjuk vele.
Szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.A sütőt előmelegítjük 200 fokra
A felszeletelt tésztát kivajazott tepsibe rakosgatjuk. (Ne túl szorosan egymás mellé, mert sülés közben megnőnek a csigák)
A sütő középső részére téve 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Eközben a porcukrot összekeverjük a citromlével és a kisült, még forró csigákra csorgatjuk, majd az egészet hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés / tipp:

Jó évágyat kívánok.
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2014.03.02 16:30
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
túrót szitán, vaníliás cukorral, sütőporral együtt, túróhoz adjuk, robotgép tésztakeverőjével, eredeti recept, kinyújtott tésztalapot, forró vízben, egész tésztát, sütőt előmelegítjük, felszeletelt tésztát, sütő középső, porcukrot összekeverjük, egészet hagyjuk, elforgácsolunk, lecsepegtetett, előmelegítjük, összekeverjük, összekeverjük, szétnyomkodni, összekeverjük, felolvasztjuk, gyúródeszkám, Citrommázhoz, aranybarnára, citrommázzal, felszeletelt, feltekerjük, végeredmény, rakosgatjuk, pihentetjük, porcukorral, citromlével, tésztalapot, csomagolva, kinyújtott, csorgatjuk, szeleteket, kivajazott, sütőporral, félzsíros tehéntúró, hideg vaj, csipetnyi, vaníliás cukor, liszt, sütőpor, mazsola, őrölt mogyoró, őrölt fahéj, porcukor, Citrommázhoz, porcukor, citromlé,
Bajai halászlé
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos-húsos burgonyaszeletek
0 komment 5 ember kedveli
Túrós, pudingos krémes
1 komment 15 ember kedveli
Epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Szilvával töltött csirkemell bacon köntösben
0 komment 3 ember kedveli
Kürtöskalács házilag
1 komment 15 ember kedveli
Tiramisu másképp
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos csokoládészelet sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Tunkolós pirított máj
1 komment 2 ember kedveli
Paradicsomos bab
0 komment 4 ember kedveli
Páratlan töltött alma
0 komment 2 ember kedveli
Bailey's whisky-s krémlikőr
0 komment 5 ember kedveli
Alma pongyolában
0 komment 2 ember kedveli
Velős pirítós...
0 komment 3 ember kedveli
Kolbásszal töltött sertéskaraj
0 komment 6 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.