Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mazsolás -túrós csiga citrommázzal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg félzsíros tehéntúró
» 30 dkg hideg vaj
» csipetnyi
» 1 tk. vaníliás cukor
» 25 dkg liszt
» 1 tk.sütőpor
» 12,5 dkg mazsola
» 5 dkg őrölt mogyoró
» 1 tk. őrölt fahéj
» 5 dkg porcukor
» Citrommázhoz:
» 15 dkg porcukor
» 3-4 ek. citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük (én csak villával szoktam szétnyomkodni).
25 dkg hideg vajat elforgácsolunk, és a sóval, a vaníliás cukorral, a liszttel és a sütőporral együtt a túróhoz adjuk.Először a robotgép tésztakeverőjével jól összekeverjük, majd lisztezett kézzel sima tésztává gyúrjuk.Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. (Az eredeti recept 40x60 cm-es téglalapot javasol, nekem ennél kisebb a gyúródeszkám, ezért én kb. 30 x 40-esre tudom nyújtani, de így is tökéletes lesz a végeredmény.)A maradék 5 dkg vajat felolvasztjuk, és ha már nem meleg, bekenjük vele a kinyújtott tésztalapot.A forró vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát összekeverjük a fahéjjal, porcukorral és mogyoróval, majd az egész tésztát beszórjuk vele.
Szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.A sütőt előmelegítjük 200 fokra
A felszeletelt tésztát kivajazott tepsibe rakosgatjuk. (Ne túl szorosan egymás mellé, mert sülés közben megnőnek a csigák)
A sütő középső részére téve 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Eközben a porcukrot összekeverjük a citromlével és a kisült, még forró csigákra csorgatjuk, majd az egészet hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés / tipp:

Jó évágyat kívánok.
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2014.03.02 16:30
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
túrót szitán, vaníliás cukorral, sütőporral együtt, túróhoz adjuk, robotgép tésztakeverőjével, eredeti recept, kinyújtott tésztalapot, forró vízben, egész tésztát, sütőt előmelegítjük, felszeletelt tésztát, sütő középső, porcukrot összekeverjük, egészet hagyjuk, elforgácsolunk, lecsepegtetett, előmelegítjük, összekeverjük, összekeverjük, szétnyomkodni, összekeverjük, felolvasztjuk, gyúródeszkám, Citrommázhoz, aranybarnára, citrommázzal, felszeletelt, feltekerjük, végeredmény, rakosgatjuk, pihentetjük, porcukorral, citromlével, tésztalapot, csomagolva, kinyújtott, csorgatjuk, szeleteket, kivajazott, sütőporral, félzsíros tehéntúró, hideg vaj, csipetnyi, vaníliás cukor, liszt, sütőpor, mazsola, őrölt mogyoró, őrölt fahéj, porcukor, Citrommázhoz, porcukor, citromlé,
Linzer karika zsírral
0 komment 5 ember kedveli
Barackos panna cotta
1 komment 3 ember kedveli
Hideg málnakrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés tekercs
0 komment 2 ember kedveli
Boleró szelet
0 komment 2 ember kedveli
Pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
csokis-diós szelet ahogy én szeretem
0 komment 1 ember kedveli
Túró Rudi (ahogy én készítem)
0 komment 3 ember kedveli
Málnahab
0 komment 3 ember kedveli
Egyszerű csíkos bon bon
0 komment 1 ember kedveli
Virslis-sonkás-sajtos kiflik...
0 komment 13 ember kedveli
Gyümölcsrizs vaníliával
0 komment 6 ember kedveli
Tejfölös burgonyaleves
1 komment 3 ember kedveli
Isteni linzer
1 komment 27 ember kedveli
Sütés nélküli citromos félholdak
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.