Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
2-3 órás munka, vigyázni kell, hogy ha sokat hagyjuk a paprikákat állni felvágva, elkezdenek puhulni, ecetesedni
a paprikákat 2-3 rend vízben átmossuk, majd megpucoljuk
kicsumázzuk, még egyszer átmossuk egy rend vízben, ellenőrizzük, hogy ne maradjanak magok közöttük
kisebb darabokra vágjuk, és húsőrlőn leőröljük
közben fokozatosan belekeverjük a sót
másnapig állni hagyjuk, közben néha-néha belekavarintunk, a lényeg, hogy a só felolvadjon, majd üvegekbe tesszük, s lekötjük
nem kell dunsztolni, aki akar tehet bele egy kevés szalicilt
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kitűnő ételízesítő, amit csakis ősszel rakhatunk el, ezért egy egész évre kell gondolni. Tárkonyos pityókalevesbe, fuszulykalevesbe, paradicsomlevesbe, pörköltekbe vagy sültekre egyaránt használható. Aránylag több sóval tartósítjuk, ezért használatakor ezt figyelembe kell venni. Kb. 5 l leveshez két kiskanálnyi adható.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.20 11:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fenti adagból, paprikákat állni, rend vízben, kevés szalicilt, egész évre, fuszulykalevesbe, belekavarintunk, pityókalevesbe, használatakor, ellenőrizzük, belekeverjük, kicsumázzuk, kiskanálnyi, pörköltekbe, megpucoljuk, ételízesítő, tartósítjuk, használható, fokozatosan, felolvadjon, ecetesedni, elkezdenek, maradjanak, paprikákat, őrleményre, figyelembe, paprikákat, dunsztolni, Tárkonyos, szalicilt, darabokra,
|
|
|
|
|